Leskist zelf papier scheppen
Medewerkers van c-paper hebben met enige zorg een leskist zelf papier scheppen samengesteld. Deze leskist is gebruiken voor groepen om met elkaar papier te leren scheppen. De leskist is te gebruiken tot maximaal 10 personen tegelijkertijd dit omdat er maar 10 schepramen van het formaat A5 in de leskist zelf papier scheppen zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een 2e groep van 10 personen daarna papier te laten scheppen.

De leskist zelf papier scheppen wordt verhuurd aan scholen/instellingen/groepen die gehuisvest zijn in de directe omgeving van Eerbeek. Natuurlijk kan er een beroep gedaan worden op de kennis van de medewerkers van c-paper over het juiste gebruik van de leskist.

Het project heeft een tijdje in de koelkast staan maar is daar nu weer uitgehaald. Het wordt weer eens tijd dat mensen/kinderen weer eens papier leren scheppen.

Verzorgingstehuis Evean Amandelbloesem Wormerveer

Maak eens leuke handgeschepte kaarten

Leuk te versieren met een afbeelding van de bovenste laag van een servetje of door er een leuk figuurtje in te persen. Natuurlijk kunnen er enkele toevoegingen door de papierpulp gedaan worden zoals bloemzaadjes die je dan weer met de klas kan poten.

Vraag bij de medewerkers van c-paper naar de mogelijkheden.

Vraag eens naar het gebruik van andere papierpulp

Natuurlijk kun je papier scheppen van gerecycled papier of de Eerbeekse papierpulp. Er is natuurlijk ook papier te maken van papierpulp van echte stof ook wel lompen genoemd (deze pulp wordt gemaakt bij papiermolen de schoolmeester).

Medewerkers van c-paper kunnen u hier meer over vertellen.

De inhoud van leskist zelf papier scheppen

De leskist bevat in ieder geval dweilen, doekjes voor de koetsen, schepramen, papierpulp, plankjes etc.

De medewerkers van c-paper kunnen u meer vertellen over de leskist