Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Opstelling voor 6 cursisten aan de werktafels in papiermakerij Doesburg

Workshop papierscheppen voor kinderen

Na een aantal succesvolle workshops papierscheppen voor zowel volwassenen als kinderen, krijgen de nieuwe workshop papierscheppen een nieuwe opzet waarbij je het gehele proces doorloopt van papierpulp maken tot het persen van het natte papier. Dit geldt tot nu toe alleen voor de workshops in de papiermakerij Doesburg (Doesburg) en 'T spuythuys (Borculo).

Workshop papierscheppen voor kinderen

Het doel van de papiermakerij Doesburg om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het ambacht papierscheppen. Hier horen ook de kinderen t/m 13 jaar bij. Kinderen kunnen papier maken in papiermakerij Doesburg waarbij maximaal 4 kinderen tegelijkertijd kunnen.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Bezoek brengen

Een bezoek brengen aan papiermakerij Doesburg dat kan tijdens openingstijden die staan op de begin pagina. Kinderen kunnen gratis een velletje papierscheppen het proces doorlopen en meenemen.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Papiermakerij

Een echte workshop papierscheppen volgen van 1,5 uur? Dat kan tijdens openingstijden van de papiermakerij Doesburg. Er kunnen maximaal 4 kinderen tegelijkertijd papierscheppen.

Kinderen groep 7-8 scheppen papier in Villa Monderiaan

Sjors creatief

Sjors creatief is een landelijk organisatie die in samenwerking met Actief in Doesburg verschillende activiteiten aanbied. Zo kun je ook aanmelden voor een workshop papierscheppen.

Uitleg over de workshop

De kinderen (maximaal 4 per keer van ongeveer 1,5 uur) mogen een kleur droge papierpulp uitkiezen. De droge papierpulp is gemaakt bij een oude papiermolen De schoolmeester in Westzaan. Dit is oud textiel wat in kleine stukjes gehakt wordt en met behulp van een maalbak vermalen wordt tot papierpulp.

Als de kinderen de droge papierpulp met behulp van een blender tot een brij hebben gemaakt, wordt deze in een bak verdunt met water en gaan ze papierscheppen. De natte velletjes papier nemen ze mee naar huis op een kartonnetje.