Ewald met kinderen aan het papierscheppen spuyhuys

Workshop papierscheppen voor kinderen

Kinderen vinden het vaak leuk om iets te maken en lekker met de handen in het water zitten. Het team van c-paper heeft als missie om de jonge generaties kennis te laten maken het ambacht papierscheppen zodat deze behouden blijft.

Workshop papierscheppen voor kinderen

Het doel van het team van C-paper is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het ambacht papierscheppen. Hier horen ook de kinderen tussen de 6 t/m 13 jaar bij. Het papierscheppen is voor kinderen een leuke en leerzame ervaring omdat ze iets leren maken en dat mee kunnen nemen. Een stukje educatie in het ambachtelijke papier maken.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Bezoek brengen

Een bezoek brengen aan papiermakerij Doesburg dat kan alleen op afspraak of tijdens culturele Zondag Doesburg. Kinderen kunnen gratis een velletje papier scheppen en dit meenemen. Een velletje papier maken is gratis.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Papiermakerij

Een echte workshop papierscheppen volgen van ongeveer 1,5 uur? Dat kan op afspraak in de papiermakerij Doesburg. Er kunnen maximaal 4 kinderen tegelijkertijd papierscheppen. Kosten €10,00 per kind

Kinderen groep 7-8 scheppen papier in Villa Monderiaan

Sjors creatief

Sjors creatief is een landelijk organisatie die in samenwerking met Actief in Doesburg verschillende activiteiten aanbied. Zo kun je ook aanmelden voor een workshop papierscheppen. Kosten €6,50 per kind.

Uitleg over de workshop

De kinderen (maximaal 4 kinderen per keer van ongeveer 1,5 uur) mogen een kleur droge papierpulp uitkiezen. De droge papierpulp is gemaakt bij een oude papiermolen De schoolmeester in Westzaan. Dit is oud textiel wat in kleine stukjes gehakt wordt en met behulp van een maalbak vermalen wordt tot papierpulp.

Als de kinderen de droge papierpulp met behulp van een blender tot een brij hebben gemaakt, wordt deze in een bak verdunt met water en gaan ze papierscheppen. De natte velletjes papier nemen ze mee naar huis op een kartonnetje.

Het is ook mogelijk om een kinderfeestje met papierscheppen te organiseren. Er kunnen maximaal 6 kinderen deelnemen en voor drank chips etc. moet zelf gezorgd worden. Er wordt voor 1,5 uur papier geschept en de kinderen gaan met een aantal natte velletjes naar huis die ze thuis kunnen drogen. De kosten zijn €10,00 per kind en de jarige is gratis.