Ewald Weijers geeft uitleg voor een groep cursisten in Borculo

Workshop papierscheppen voor groepen

Workshop papierscheppen voor groepen

Een leuk dagje in Doesburg met een groep vrienden, collega’s, oud collega’s, familie etc. en dan 3 uur papier gaan scheppen is mogelijk bij papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21, 6981 DS, Doesburg). De groep mag echter niet groter zijn dan 16 personen i.v.m. het benodigde materiaal en ruimte en wordt op maat gemaakt. Een workshop papierscheppen voor groepen wordt in 2-tallen. De betaling van de workshop gebeurt vooraf.

Papier scheppen tijdens cursus Papier onderzoek en maken

7 t/m 9 personen

Voor deze workshop papierscheppen worden 5 bakken opgezet met verschillende soorten plantaardige papierpulp. per 2-tallen ga je papierscheppen, persen en je natte velletjes op een kartonnetje leggen.

De opstelling om met 2 blenders tegelijk papierpulp te maken in de papiermakerij Doesburg met emmers onder de tafel.

10 t/m 12 personen

Voor deze workshop papierscheppen worden 7 bakken opgezet met verschillende soorten plantaardige papierpulp. per 2-tallen ga je papierscheppen, persen en je natte velletjes op een kartonnetje leggen.

Nat papier op zeef met planten en bloemen

13 t/m 16 personen

Voor deze workshop papierscheppen worden 9 bakken opgezet met verschillende soorten plantaardige papierpulp. per 2-tallen ga je papierscheppen, persen en je natte velletjes op een kartonnetje leggen.

Uitleg over de workshop papierscheppen voor groepen

Er wordt eerst een korte uitleg gegeven door iemand het team van C-paper en dan wordt er in 2-tallen papier geschept en versiert met allerlei materialen. Indien er een stapeltje gemaakt is wordt er gezamenlijk naar de pers gelopen om het natte papier te persen en daarna worden de velletjes op een kartonnetje gelegd om mee naar huis te worden genomen.

Er staan bakken met verschillende soorten papierpulp waarin geschept kan worden je kan dus gemakkelijk wisselen van bak.