Workshop papierscheppen c-paper

Momenteel wordt er wekelijks wel een workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg gegeven. Bij papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21, 6981 DS, Doesburg) zijn 3 verschillende groepen workshops papierscheppen te volgen of afspraak. De workshops in de papiermakerij Doesburg kunnen contant voldaan worden tijdens de workshops of via PIN.

Yvonne schept papier

Workshops volwassenen

Bijna wekelijks worden er workshops papierscheppen voor volwassenen geven. Deze workshops zijn uniek van opzet en hebben als doel je te laten experimenteren.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Workshops voor kinderen

Er worden workshops voor kinderen gegeven via Sjors Creatief (actiefindoesburg.nl), basisscholen en in papiermakerij Doesburg.

Ewald Weijers geeft uitleg voor een groep cursisten in Borculo

Workshops voor groepen

Er zijn groepen die een dagje Doesburg hebben gepland en dan ook even een workshop papierscheppen willen meepakken in papiermakerij Doesburg.

Papierscheppen op locatie

Op enkele locaties zoals in ’t spuythuys te Borculo, basisscholen in de gemeente Brummen en Basisscholen uit de gemeente Winterswijk, De Cultuije uit Berkelland, De Floral academy te Ede en de Muzehof te Zutphen worden door het team van C-paper en Karin Bosch workshops papierscheppen op locatie gegeven. De betaling voor papierscheppen op locatie gaat via de betreffende organisatie.

Yvonne schept papier

‘T Spuythuys Borculo

Karin Bosch van maakplaats ‘T Spuythuys te Borculo verzorgt verschillende workshops waaronder ook een Workshop papierscheppen en Ecoprinten gezamenlijk met Ewald Weijers.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Basisscholen Brummen

De duo cultuur coördinatoren van Stichting Welzijn Brummen zorgen voor aanmeldingen voor workshops papierscheppen op de basisscholen in de gemeente Brummen vanaf groep 6.

Ewald Weijers geeft uitleg voor een groep cursisten in Borculo

Basisscholen Winterswijk

De Junior Directeur Educatie van museum Mondriaan te Winterswijk zorgen voor aanmeldingen voor workshops papierscheppen op de basisscholen in gemeente Winterswijk.

Yvonne schept papier

Culturije Berkeland

Deze culturele organisatie is een partner in cultuur en erfgoed educatie in de gemeente Berkelland. In samenwerking met Karin Bosch kunnen ze ons inhuren.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Floral academy Ede

Op de bloemistenopleiding Floral Academy te Ede wordt een seminar papierscheppen gegeven voor toekomstige bloemisten. Dit gebeurt in samenwerking met Birgit Davids.

Ewald Weijers geeft uitleg voor een groep cursisten in Borculo

De muzehof Zutphen

De Muzehof is een expertisecentrum voor cultuureducatie en participatie in de gemeente Zutphen en Lochem. Ook hier staat ons aanbod.

Yvonne schept papier

Op evenementen

In dit geval was Liemers Trots de aanvrager voor papierscheppen tijdens de evenement. Zo worden er wel meer papier geschept op evenementen voor verschillende organisaties regio Doesburg.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Informatiestand

Ook bestaat de mogelijkheid voor het huren van een informatiestand gedurende uw evenement. Gedurende het evenement kunnen bezoekers informatie in winnen en zelf papier scheppen.

Ewald Weijers geeft uitleg voor een groep cursisten in Borculo

Buiten bij papiermakerij

Bij mooi weer kan het wel eens voorkomen dat meester papierschepper Ewald Weijers voor de winkel van het kunstlab Doesburg (papiermakerij Doesburg is hier gevestigd) papier staat te scheppen.

Enkele voorbeelden

Workshop papierscheppen

Japans papier maken

Workshop Washi papier maken

Papier met bloemen

Handgeschept papier maken met bloemen

Kaarten maken

Handgeschepte kaarten maken

Speciaal papier

Handgeschept papier van plant vezels

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Educatie ambachtelijk papier maken

Tegenwoordig zijn de ambachten zeer belangrijk geworden. Zonder veel vakkennis geen innovatie. Zonder ambachtslieden geen dingen kunnen maken. Daarom zet het team van c-paper zich om de jonge generaties papier te leren maken op ambachtelijke wijze.

Bordje erfgoed spotten papierscheppen

Projecten van c-paper 2024

Het team van c-paper heeft een projectmatige doelstelling om de kennis van het ambacht papierscheppen door te geven.

Harry schept kleine papier labels van lompenpapier

Handgeschepte labels en etiketten

Het team van c-paper maakt handgeschepte labels en etiketten met behulp van houten mallen in verschillende formaten en kleuren.

handgeschepte A5 enveloppen vouwen en plakken liggend

Handgeschepte kaarten en enveloppen

Het team van c-paper en Janrein van Oostrum maken de mooiste handgeschepte kaart en enveloppen.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Handgeschept A3 papier van c-paper

Er zijn verschillende soorten handgeschept A3 papier van c-paper te koop voor aquarel, historisch papier of om te bedrukken met verschillende druktechnieken.