Verkoop kast met handgeschept papier van c-paper

Verkooppunten handgeschept papier

In de werkplaats van c-paper (papiermakerij Doesburg) wordt bijna dagelijks handgeschept papier gemaakt door het team van c-paper. Dit handgeschepte papier (A3, A5, A5 en afwijkende formaten) en enkele rollen van handgeschept papier van Olino paperworks te Eindhoven worden daar verkocht bij onze verkooppunten.

Onze verkooppunten handgeschept papier

De verkooppunten

De papiermakerij Doesburg is alleen geopend op afspraak daarom zijn er enkele verkooppunten opgezet waar handgeschept papier te koop is wat door c-paper is gemaakt. Klik op de afbeelding (behalve Met kraam op evenementen die zijn er nog niet) en ga naar de website van het verkooppunt.

Papiermakerij Doesburg

Kunstlab Doesburg

Het spuythuys Borculo

Met kraam op evenementen

Handgeschept papier te koop van c-paper

De formaten van C-paper

Het team van c-paper heeft veel ervaring met het maken van verschillende soorten handgeschepte papier. Het papier van c-paper wordt gebruikt door kunstenaars en creatievelingen. Zo worden er aquarellen, etsen, andere grafische afdrukken, handgeschreven brieven, kaarten, uitnodigingen en andere papierkunstwerken gemaakt. Het papier maken we zoveel mogelijk in opdracht.

Binnenkort verwachten we 60 x 40 cm papier te kunnen scheppen.

A3 FORMAAT

A4 FORMAAT

A5 FORMAAT

OVERIGE

Handgeschept papier te koop van Olino paperworks

Olino paperworks

Bij Olino paperworks (een fairtrade organisatie uit Eindhoven) is een groothandel waar het team van c-paper handgeschept papier inkoopt. Er is (nu nog) een beperkte keuze maar we hopen dit in de toekomst uit te kunnen breiden.

Het handgeschepte papier van olino paperworks is nu alleen nog te koop bij papiermakerij Doesburg (op afspraak of elke 1e zondag van de maand).

GROOT FORMAAT

A3 FORMAAT

A4 FORMAAT

OVERIGE

Nieuwe papiersoorten bij c-paper

Omdat er nieuwe vezels binnengekomen zijn kan het team van c-paper beginnen met de zoektocht naar het ideale handgeschepte aquarel papier. Er is nog een reparatie nodig aan de grote schepbak (deze is lek) en het juiste formaat persplanken en vilten maken zodat we binnenkort ook handgeschept papier van het formaat 60 x 40 cm kunnen maken.

handgeschept A4 aquarel papier abaca katoen vezels

Verschillende soorten vezels

In de zoektocht naar het ideale handgeschepte aquarel papier gaan we aan paar dingen uitzoeken zoals de ideale vezel mix, de juiste interne verlijming en de juiste oppervlakte (externe) verlijming. Tijdens de zoektocht worden er dus verschillende soorten handgeschept aquarel papier gemaakt die te koop zijn bij onze verkooppunten.

Grondstoffen halfstoffen restmateriaal en heelstof om papierpulp te maken staand

Vezel mix

Inmiddels hebben we keuze uit halffabricaten Houtvezels, Hennepvezels, Abaca vezels en Katoen vezels. Natuurlijk Gebleekte en Ongebleekte vlas, Oude lakens en Katoen vezels uit de stampers van papiermolen de Schoolmeester te Westzaan.

De oude papierschepspullen voor op markten liggend

Interne verlijming

Voor de interne verlijming zullen we opzoek moeten naar de juiste hoeveelheid AKD (alkylketeendimeer) die we toe kunnen voegen aan de papierpulp. Ook kijken we naar een natsterkte middel en eventueel verschillende soorten hars lijmen.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Externe verlijming

Als we de juiste middelen hebben gevonden voor interne verlijming gaan we kijken naar de juiste middelen voor oppervlakte (externe) verlijming. Als het papier droog is kan de verlijming in de juiste hoeveelheid worden aangebracht.