Demonstratie papierscheppen

Demonstratie papierscheppen

Een doel van C-paper is het uitdragen van kennis en het stimuleren van het ambachtelijk papierscheppen. Een onderdeel hiervan is het demonstreren van het papierscheppen op markten, evenementen of om uw bedrijf te promoten. Medewerkers van C-Paper verzorgen daarom graag zo’n demonstratie papierscheppen.

Een demonstratie papierscheppen bestaat uit een zeer ervaren papierschepper die op locatie komt met houten schepkuip, kant en klare papierpulp, vilten, notaris pers, schepramen, droogrek en informatie over het papierscheppen en de historie van het papier. Het plaatsen van een schepkuip gebeurt op een verlaagd tafeltje omdat de bezoekers dan in de schepkuip kunnen kijken. Om de demonstratie te laten aansluiten bij de sfeer van het evenement, kan in goed overleg bijvoorbeeld gesteld worden dat er gebruik gemaakt wordt van middeleeuwse kleding, boeren kleding en anders komt hij in eigen kledij. Indien naast de demonstratie ook een mogelijkheid tot verkoop is, dan verkopen medewerkers dingen die zelf gemaakt zijn (en vaak ook kant en klaar zoals ingebonden boekjes) en ondersteunende producten aan het papierscheppen zoals droge papierpulp en het handgeschepte papier natuurlijk. Tijdens de demonstratie papierscheppen wordt zoveel mogelijk aangesloten bij het onderwerp van het evenement zoals bijvoorbeeld bij groei en bloei wordt papier met bloemzaadjes geschept etc.

Er zijn een aantal vaste evenementen die al vast staan voor 2018 zoals De Veluwse avondmarkt in Beekbergen, Goed gemutst weekend in Vorden, De zomerbraderie in Eerbeek, De Doesburgse Hanzefeesten en Het molenfestijn te Eerbeek. In verband met de toenemende vraag wees er dus op tijd bij voor reserveringen.

Let wel in verband de weersomstandigheden worden er vanaf 1 oktober t/m 1 april geen demonstraties papierscheppen buiten gegeven. Het is namelijk veel te koud om papier te scheppen.

De hieronder genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw en reiskosten (met uitzondering kortstondige demonstraties papierscheppen die per uur worden betaald. Hiervoor worden wel reiskosten berekend.)

Commerciële demonstratie:

Denk hierbij aan een demonstratie papier voor een winkel of evenement. Er wordt dan speciaal papier geschept dat binnen de sfeer valt van het bedrijf. Bij Cosy Country store te Gorssel was dit
bijvoorbeeld een klavertje 4. Cosy Country store te Gorssel heeft een Iers tintje. Het klavertje van 4 is het symbool van Ierland.

De eigenaar van de Cosy Country Store te Gorssel heeft een video filmpje laten maken waarin een
medewerker van C-paper uitlegt hoe het papierscheppen in zijn werk gaat. Zie hier het resultaat

Prijs voor Commerciële demonstratie is € 115,00 voor de duur van maximaal 8 uur.

papierscheppen-gorsel-uitleg-300x225 klavertje-4-op-schepraam-300x225
Op ambachtsmarkten:

Deze demonstratie wordt gegeven op (oude)ambachten markten ter promotie van het ambacht
papierscheppen. Neem nu bijvoorbeeld de Hanzefeesten te Doesburg of Mechteld ten Ham te
‘S-Heerenberg. Dit zijn markten in middeleeuwse stijl waarvoor medewerkers van C-paper hiervoor in passende kleding worden gestoken. Hier vind zeer beperkte verkoop plaats.

Prijs voor demonstratie op een ambachtenmarkt is € 70,00 voor de duur van maximaal 8 uur.

ewald-middeleeuwse-kleding-mechteld-ten-ham-2016-450x600 ewald-ambachtenmarkt-vorden-papierscheppen-225x300
Op braderieën, fairs en andere markten:

Deze demonstratie wordt gegeven op braderieën, fairs en andere markten. Denk hierbij aan de
Veluwse avondmarkt te Beekbergen waar medewerkers in boeren kleding tussen winkeliers,
bedrijven, hobbyisten en ambachten staan.

Prijs voor demonstratie op braderie, fair of andere markt is € 80,00 voor de duur van max. 8 uur.

ewald-afkoetsen-veluwse-avond-markt-beekbergen-225x300 ewald-2016-kraam-eerbeek-persen-225x300
Overige evenementen:

Even voor korte duur een papierschepper nodig voor uw evenement dat kan ook. Medewerkers van C-paper komen dan alleen papierscheppen op uw evenement met schepkuip en tafeltje voor het
afleggen en persen van het papier.

Prijs voor een kortstondige demonstratie (alleen papierscheppen) is € 20,00 per uur (exclusief reiskosten).

ewald-papier-gieten-bij-kunstmarkt-eerbeek-2016-225x300 gezamelijk-papiergieten-225x300
Inlichtingen of boekingen

Voor inlichtingen of boekingen kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van
C-paper of door een mail te sturen naar Secretariaat@c-paper.nl.