Projecten met papier:

Medewerkers van C-paper worden regelmatig gevraagd om mee te denken en mee te werken aan projecten met papier. Ook komt het voor dat de vraag bepaalde projecten met papier afdwingt. Zo zijn er initiatieven vanuit instellingen of goede doelen die hun activiteiten graag willen combineren met het maken van papier. Dit gebeurt zowel in Nederland als in het buitenland. Medewerkers van C-paper proberen hierin samen te werken door bijvoorbeeld producten gemaakt bij zo’n instelling te importeren of in te kopen.

Papierpulp maken van lompen:

Datum: 25 januari 2018
Een 3-tal kunstenaars zijn bezig zich voor te bereiden om invulling te geven aan een expositie. Zij moeten daarbij een ruimte voorzien van speciaal handgeschept papier. Het papier, wat ze overigens zelf bij C-paper komen maken, zal gemaakt worden van oude katoenen lompen die in kleine stukjes wordt gesneden en waar vervolgens papierpulp van wordt gemalen. Welke lompen dit zijn blijft nog een verassing.

Papier voor het buitenland

Datum: 25 januari 2018
Een aantal dames van een bepaalde instellingen reizen binnenkort af naar een land in Afrika en gaan hier een stukje ontwikkelingshulp verzorgen door de introductie van het papier maken aldaar. Zij willen hierbij kennis opdoen bij c-paper over het papier maken zodat ze deze weer kunnen overdragen aan de inwoners van dat Afrikaanse land. Een mooi initiatief waar medewerkers van C-paper dan ook halsreikend naar uitkijken.

Watermerk wapen van VGZ, verge lijnen en de tekst Gelria A4

Oude watermerken en vergé lijnen

Datum: 25 januari 2018
In zeer korte tijd hebben meerdere mensen uit België zich gemeld voor “oud” papier met een watermerk en Vergé lijnen. Door de papierpulp van de schoolmeester en een oud schepraam met vergé lijnen te gebruiken, is dit gelukt. Meteen is de zoektocht gestart naar betaalbaar Vergé gaas zodat verschillende formaten schepramen voorzien kunnen worden van dit gaas en is er een studie gestart naar de oude watermerken en het maken van ervan.