Papierkunst:

Momenteel zijn medewerkers van C-paper druk bezig om de papierkunst veel meer onder de aandacht te brengen. In het weekend 23 juni en 24 juni organiseren ze in samenwerking met 3 papierkunstenaars en de pelikaan Eerbeek een kunstmanifestatie op het terrein voor papierschepperij het oude klooster te Eerbeek. Daarnaast wordt er allemaal papierkunst gemaakt door medewerkers van C-paper. Er is we voor een rustige opbouw gekozen met regelmatig aanpassingen. Het experimenteren heeft hierbij voorrang ten opzichte van het presenteren van het voorwerp. Het gaat immers om de kwaliteit van het kunstwerk.

Hieronder zijn al een paar dingen benoemd die te zien zijn in papierschepperij het oude klooster.

Kunstmanifestatie Papier in beweging 2018

Bij de intro is het al even aangestipt maar in het weekend van 23 en 24 juni 2018 organiseren medewerkers van C-paper in samenwerking met 3 papierkunstenaressen en de Pelikaan Eerbeek, op het terrein voor papierschepperij het oude klooster, een een kunstmanifestatie papier in beweging 2018.

Speciaal papier voor de papierkunst:

Datum: 26 januari 2018
Tijdens het evenement Vive la France in Hummelo is er door de medewerkers een speciaal soort papier geschept in de vorm van een Franse vlag. Een snel tekenares heeft met veel passie deze tekening gemaakt van papierschepper Ewald Weijers op het handgeschepte papier van C-paper. De naam van de kunstenares volgt nog.

Papierenschaal met pauwveren

Datum: 26 januari 2018
Yvonne Huiskamp is bij C-paper degene die de workshops verzorgt. Deze mooie schaal is gemaakt van lompen papierpulp met daarin pauwveren verwerkt. Deze pauwveren zijn afkomstig van de pauwen van Frida Pelgrum. Frida bedankt. De schaal staat al een tijdje te pronken bij papierschepperij het oude klooster.

Lampenkappen van papierpulp

Datum: 26 januari 2018
Momenteel wordt er met name door Yvonne Huiskamp hard geëxperimenteerd om speciale vormen lampenkappen te maken. De mooie lampenkappen zullen binnenkort afgewerkt worden met een fitting, snoer en een lamp. Natuurlijk wordt er dit jaar de lampen van papierschepperij het oude klooster nog vervangen voor de papieren exemplaren. Zo blijven we in stijl.