Het nieuws van C-paper:

Medewerkers van C-paper zijn voortdurend bezig met veranderingen, projecten met papier, nieuwe ontwikkelingen en met de uitvoer van opdrachten. De papierkunst doet ook zijn intrede binnen het bedrijf en daarmee wordt nu al geëxperimenteerd. De eerste lampenkappen van papier zijn al gemaakt en de eerste projecten worden al voorbereid. Kortom allemaal mensen met passie voor papier aan het werk bij c-paper.

Al deze nieuwe dingen willen we u als bezoeker van deze website natuurlijk niet laten missen. Hieronder vindt u het nieuws van c-paper.

Papierschepperij Het oude klooster verbouwd:

Datum: 25 januari 2018
De locatie waar medewerkers van C-paper hun activiteiten uitvoeren, heeft in korte tijd een metamorfose ondergaan. De schepruimte was nu veel te klein voor het kunnen uitvoeren van projecten etc. Deze is nu verplaatst naar de grote ruimte. U kunt als bezoeker dan ook beter zien hoe papier geschept wordt en natuurlijk kunt u het ook zelf proberen.

Schaduw papier watermerk van Gelder en Zonen

Papier met watermerken

Datum: 25 januari 2018
Momenteel is er vooral in België weer vraag naar handgeschept papier met oude watermerken en vergé lijnen. Dit papier maken vereist nogal wat vaardigheden zoals het maken van de juiste papierpulp (het watermerk moet goed zichtbaar zijn) en niet te dik papier. Een rede te meer om hiervoor een project op te starten en er zo een complete studie van te kunnen maken. Ewald Weijers (papierschepper bij c-paper) is met deze studie bezig).

Aandacht voor papierkunst

Datum: 25 januari 2018
Door de verbouwing van papierschepperij het oude klooster te Eerbeek ontstaan er mogelijkheden om meer aandacht aan de papierkunst te geven. De eerste testen met het maken van papieren lampenkappen zijn al gedaan. Zo zijn er al een paar vormen gemaakt om eens te kijken naar een aantal dingen zoals de hardheid van het papier etc. Yvonne Huiskamp (verzorgt de workshops bij C-paper) is druk om deze papieren lampenkappen te maken.