Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
‚ÄčOoipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

houten schepkuip met schepraam c-paper staan

Projecten van c-paper 2024

houten schepkuip met schepraam c-paper staan

Projecten ambachtelijk papier maken

projecten van c-paper 2024

Ben je op zoek naar speciaal handgeschept papier dan is c-paper het adres. We hebben veel verschillende soorten vezels in ons bezit waar papier van gemaakt kan worden. Ook zijn we steeds op zoek naar hulpstoffen waarmee we de eigenschappen van het papier kunnen aanpassen. Voor de samenwerking met Papiermolen de Schoolmeester kunnen we papier van lompen scheppen zoals men vroeger deed. Hier worden enkele projecten van c-paper besproken.

Papiermolen

Binnen ons netwerk bevinden zich mensen die erg bevlogen zijn met de papierhistorie. In het openluchtmuseum van Ootmarsum staat een oude papiermolen waar we de historie van uitzoeken.

Vrijwilligers cursus

Dankzij subsidie van Fonds voor Cultuur participatie ben ik bezig met een inventarisatie naar de behoefte voor een cursus papierscheppen op maat gemaakt voor de betreffende instelling of organisatie.

Grafisch papier maken

Omdat we veel verschillende vezels hebben waar we papier van kunnen maken, zijn we aan het onderzoeken wat geschikt is om te bedrukken met de verschillende druktechnieken die er momenteel zijn.

houten schepkuip met schepraam c-paper staan

Nieuwe papiersoorten

projecten van c-paper 2024

Het team van c-paper is voortdurend aan het experimenteren en op zoek naar nieuwe vezels om papier van te maken. Dit veelal in samenwerking met verschillende partijen zoals Biologische kwekerij De groene schuur te Groessen waar we al papier hebben gemaakt van bananen blad van hun bananenbomen.

Katoen watten

In het verleden hebben we al eens papier gemaakt van katoenen watten. Dit geeft prima papier. De vezels waren wel wat te lang maar daar kunnen we wat aan doen.

Bananen blad/stam

Bij de Groene schuur te Groessen hebben ze enkele bananen bomen staan die gesnoeid zijn. Het blad en de stam liggen nu in de papiermakerij te drogen.

Asperge schillen

Het is Asperge seizoen en verschillende bedrijven doneren hun schillen aan mensen die er papier van maken. Yvonne heeft al 2 batches papier geschept van de schillen.