Op een zondagmiddag aan het papierscheppen geslagen en ik had nog wat papierpulp over. Dit was de aanleiding om eens papier te maken met koffie. Eerst wat gemalen koffie door de papierpulp gegooid en er een papier velletjes papier van geschept.

Vervolgens vers gezette koffie (was nog over) er door heen gedaan om eens te kijken of de papierpulp mooi bruin kleurt. Helaas was dit geen succes maar natuurlijk gaat het me wel lukken.
Schepraam uit de kuip halen

Handgeschept papier met koffie

Een klein deel van de werkplaats is verplaatst naar de woning zodat er wat experimenten gedaan kunnen worden. Gestart met een klein projectje om handgeschept papier met koffie te maken. Een leuke uitdaging voor de zondag. Ik gebruik een mix van gemalen abaca en katoen vezels als papierpulp (wat nog over was) daarna ga ik verse gemalen koffie toevoegen aan de pulp en er wat papier van geschept.

Vervolgens had ik nog wat vers gezette koffie over wat ik er daarna doorheen heb gedaan om eens te kijken of het papier koffiebruin werd. Na wat velletjes te hebben geschept zag ik geen verschil met de eerste serie handgeschept papier.

Binnenkort gaat het verder en heb ik wat meer informatie om de papierpulp wel bruin te kleuren.