Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
‚ÄčOoipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Gemalen jucca plant op schepraam

Projecten ambachtelijk papier maken

Bij c-paper kennen ze 2 verschillende soorten projecten (interne en externe projecten). Een lopend intern project is Het verduurzamen van ambachtelijk papier maken. Een lopend extern project is Het opzetten van een papierschepperij in Zevenaar voor mensen met mogelijkheden.

Projecten ambachtelijk papier maken

Er zijn twee soorten projecten namelijk Interne projecten (die worden door het team van c-paper opgezet) en Externe projecten (hiervoor wordt onze kennis door een externe partij gevraagd). Beide projecten vallen onder de noemer Projecten ambachtelijk papier maken. We ronden een project eerst af voordat we verder gaan met het volgende project. Dit betekent 1 intern en 1 extern project die in de uitvoer zitten.

Opzetten papierschepperij de goede dag

Omschrijving

Samen met de eigenaar van dagbesteding De goede dag te Zevenaar zijn we een papierschepperij op aan het zetten voor mensen met mogelijkheden.

Het doel

De mensen met mogelijkheden kunnen papier komen scheppen. Nu zijn het nog kaarten die dadelijk te koop zijn in 5 winkels van Rebers, Bruna Zevenaar en de goede dag sjop Zevenaar.

De opzet

Nu alleen nog op de maandag worden mensen met mogelijkheden begeleid in het handgeschept papier maken. Er worden verschillende technieken gebruikt om handgeschepte kaarten te maken.

Ewald Weijers aan het papierscheppen

De voortgang:

Het project is al gestart en sinds december 2022 zijn er al groepjes mensen met mogelijkheden aan het papierscheppen. De eerste houten kaartenstandaards zijn al afgeleverd bij Boek en Buro Rebers te Zevenaar en de Bruna Zevenaar. Hier kunnen de handgeschepte kaarten verkocht worden. Volg hier de ontwikkelingen van dit project.

Verduurzamen

Omschrijving

Momenteel wordt er op allerlei gebieden flink verduurzaamd zo ook bij c-paper. Er worden momenteel allerlei experimenten met papier maken uitgevoerd waarbij verduurzamen bovenaan staat.

Het doel

Om zoveel mogelijk op een verantwoorde manier uit de natuur te gebruiken. Papier wordt gemaakt van plantaardige vezels, het gebruik van natuurlijke kleurstoffen en regenwater.

De opzet

Dit interne project bestaat uit een aantal experimenten zoals papier kleuren met natuurlijke kleurstoffen, het gebruik van regenwater etc. Deze experimenten dragen bij aan onze verduurzaming.

Ewald Weijers aan het papierscheppen

De voortgang:

Sinds Januari 2023 is het Team van c-paper al bezig om papier te kleuren met natuurlijke kleurstoffen. Volg hier de ontwikkelingen van dit project.