Op onze nieuwe locatie is het weer mogelijk om een beperkt aantal bezoekers te ontvangen. Dit kan alleen in Ewald of Yvonne aanwezig zijn en er gelden de corona maatregelen van het kunstlab Doesburg. Een afspraak maken kan door een mail te sturen naar Secretariaat@c-paper.nl

Projecten met papierscheppen

Het team van c-paper biedt ondersteuning bij uw project met papierscheppen. Zo kunt u begeleiding krijgen bij het maken van een product van handgeschept papier, uw eigen kunstwerk, bij het opzetten van bijvoorbeeld een werkplaats om papier te kunnen scheppen of een samenwerking met uw ambacht.

Stichting 100 jaar Jan Mankes

Jan Mankes was een beroemde schilder die zijn laatste levensjaren, samen met vrouw en kind, doorbracht in Eerbeek. In april 2020 zou hij 100 jaar geworden zijn vandaar de oprichting van Stichting 100 jaar Jan Mankes. Ewald Weijers van c-paper helpt de stichting 100 jaar Jan Mankes door bestuurslid te zijn, de website bij te houden en mooi dingen uit te printen op handgeschept papier.

Zo heeft hij een 3-luik gedicht van Klaas Jager over Jan Mankes op A6 handgeschept papier van linnen gemaakt.Er worden ook beperkte oplages van werken van Jan Mankes als replica’s op handgeschept papier van linnen afgedrukt.
Voor meer informatie http://www.100jaarjanmankes.nl
Stichting 100 jaar Jan Mankes

Lampen maken van afval kringloop

In Apeldoorn is Stichting Phoenix bezig een werkplaats op te zetten waar afval vanuit de kringloop winkels verwerkt moet worden tot nieuwe producten.

Steef en Bern zijn ontwerpers en hebben een lamp ontworpen wat gemaakt gaat worden van afval vanuit de kringlopen. Zo bestaat het frame van de lamp uit afval hout gemaakt en wordt deze bedekt met handgeschept papier wat gemaakt is van kleding afval. Het handgeschepte papier gaat een watermerk bevatten wat een mooi effect geeft als de lamp aan is.

Ewald Weijers (papierschepper bij c-paper) begeleid beide heren hierin.
Lamp van papier

Kunstproject artem@artis

Leonardo Da Vinci innovation organiseert het kunstproject Artem@Artis wat dit maal vanuit Nederland georganiseerd wordt. Vanuit dit kunstproject Artem@aArtis worden kunstenaar “gekoppeld” aan ambachtslieden.

Zo wil abstracte fotograaf Maarten Rots leren papier maken voor zijn kunstwerk. Gezamelijk met de papierschepper van c-paper Ewald Weijers zullen zij als eindresultaat een kunstwerk maken wat omstreeks april 2021 middels een expositie zal worden getoond.
Geen evenementen gevonden!
Letterpers Amersfoort
Logo letterpers
Erfgoed Gelderland
Erfgoed Gelderland
Immaterieel Erfgoed
Immaterieel erfgoed Nederland
Papierfabriek Schut
Papierfabriek Schut uit Heelsum
Stichting Welzijn Brummen
Stichting Welzijn Brummen
Kunstlab Doesburg
Kunstlab Doesburg