C-PAPER
Voor al uw handgeschept papier

Op de foto is een schepraam te zien waar papierpulp van katoenen t-shirts van de papierschepper Ewald Weijers op ligt.

Projecten met handgeschept papier

Het team van c-paper loopt steeds meer tegen leuke ideeën of opdrachten aan die goed uitgezocht moeten worden. Zo zijn cradle to cradle, duurzaam en recyclen woorden die worden omgezet in projecten. Wat is er nu mooier dan afval uit de natuur te gebruiken om papier van te maken of producten zoals bijvoorbeeld een lamp te maken met handgeschept papier. Het team van c-paper levert ondersteuning aan projecten bedacht door derden.

Natuurlijk kleuren papierpulp

In de middeleeuwen werd textiel al gekleurd met kleurstoffen vanuit de natuur. Omdat we veelal werken met textiel vezels zoals katoen en linnen hebben we vanuit c-paper een project gestart met natuurlijk kleuren van de vezels. In samenwerking met de zeer deskundige molenaar van verfmolen de Kat wordt binnenkort het project in gang gezet.
Oker pigment van de kat kleurt linnen papierpulp

Handgeschept papier met groente en fruit

Yvonne Huiskamp heeft nieuwe workshops uitgedacht met het toevoegen van bijvoorbeeld appels of sinaasappelschillen aan bestaande papierpulp. Om deze workshops goed te kunnen begeleiden hebben we er een project van gemaakt en zijn we voortdurend op zoek naar de mogelijkheden met andere vruchten/fruitsoorten.

De 3 dames van Papiergroep de Vonder uit Heerhugowaard hebben als eerste de workshop gedaan bij papierschepperij c-paper aan de loubergweg.
Handgeschept papier met stukjes appel en schijf

Handgeschept papier van natuurlijke vezels

Tijdens het evenement van Vlas tot linnen, wat georganiseerd werd door boerderijmuseum de Lebbenbrugge te Borculo, is tijdens het bewerkingsproces afval vrijgekomen en meegegeven aan papierschepper Ewald Weijers.


Deze afval van de vlasplant heeft hij gekookt, klein gemaakt en met behulp van de Hollander beater verwerkt tot papierpulp. Zo kwam handgeschept papier van natuurlijke vezels tot stand. Natuurlijk even testen of het te beschrijven was en door de inktjet printer kom. 

Handgeschept papier van afval vlasbewerking museum

Recyclen van oud papier

Natuurlijk recyclen we al lange tijd en grote hoeveelheden oud papier. Het team van c-paper is hier ook mee bezig in de vorm van een hoop oude labels voor aan postzakken te verwerken tot papierpulp. Naast de labels van postzakken (zoals te zien is op de foto) wordt er ook nog geëxperimenteerd met lege eierdozen of closet rolletjes.
Papierpulp maken van labels van postzakken

Handgeschept papier van oude t-shirts

Als papierschepper draag je wel eens witte katoenen t-shirts.Na een geruime tijd komen er gaten in en verslijten deze. Vanwege de duurzaamheid zijn deze t-shirts vermalen tot papierpulp. Helaas was het stiksel van nylon wat weer een mooi effect geeft in het papier.
handgeschept papier met t-shirts van katoen