C-PAPER
Voor al uw handgeschept papier

Foto van de werkplaats (papierschepperij) van c-paper aan de loubergweg 44 te Eerbeek

Het bedrijf c-paper

Het bedrijf is op 1 februari 2015 van start gegaan en heeft zich al die tijd door ontwikkeld. De papierschepper van Ewald Weijers heeft samen met vrijwilligster Yvonne Huiskamp en adviseur Piet Zegers verschillende soorten handgeschept papier ontwikkeld. Het doel is om het erfgoed papierscheppen te promoten onder een breder publiek door workshops papierscheppen, demonstraties papierscheppen en projecten met handgeschept papier te verzorgen naast het maken van handgschept papier. Ook wordt er ondersteuning verleend bij diverse instellingen met een dagbesteding papier maken en papierwinkel.

In verband met de huidige corona crisis is er voorlopig geen bezoek mogelijk op onze werkplaats.

Het bedrijf c-paper

Naam bedrijf:
C-paper (papier ambacht en kunst Centrum)

Bezoekadres:
Loubergweg 44
6921 EK te Eerbeek

KVK nummer: 75446340

Bereikbaar via:
Email: secretariaat@c-paper.nl

Het team van c-paper

Ewald Weijers

Papierschepper bij c-paper

Yvonne Huiskamp

Workshops voor c-paper

Piet Zegers

Adviseur bij c-paper

De papierschepperij

Het team van c-paper is op onregelmatig tijden  te vinden in de papierschepperij aan de loubergweg 44 te Eerbeek. Het is daarom noodzakelijk om een afspraak te maken.

Op de foto is de schepruimte te zien waar aller soorten handgeschept papier in opdracht wordt gemaakt, er worden experimenten gedaan en klanten/gasten ontvangen.
schepruimte van papierschepperij c-paper loubergweg

De ruimte met de Hollander beater

De basis van het handgeschept papier maken is de papierpulp. Papierpulp bestaat uit een gemalen brei van natuurlijke vezels. Het malen van de natuurlijke vezels gebeurt met behulp van een Hollander beater die in de Zaanstreek een maalbak genoemd wordt.

Op de foto is tegen de achtermuur onze maalbak te zien.
de ruimte met de Hollander beater van c-paper

De droogruimte van c-paper

Als de papier gemalen is en het papier is geschept, dan wordt het geperst zodat het water in het natte papier teruggebracht wordt van 99% naar 50%. Hierdoor kun je het handgeschepte papier vastpakken en gereed maken voor de volgende fase het droge.

Het handgeschepte papier kan op 2 manieren gedroogd worden door middel van warmte of door middel van lucht. Op de foto is de droogruimte van c-paper te zien waar het handgeschepte papier aan de lucht droogt.
De droogruimte van c-paper