Ewald Weijers aan het papierscheppen

Opzetten papierschepperij de goede dag

Ewald Weijers (eigenaar/papierschepper van c-paper) en Toon Berens (eigenaar van dagbesteding De goede dag Zevenaar) hebben de handen ineengeslagen en zijn begonnen met het opzetten van papierschepperij De goede dag (als dagbesteding voor verschillende cliënten van instellingen).

Opzetten papierschepperij de goede dag

Ewald Weijers (eigenaar/papierschepper van c-paper) en Toon Berens (eigenaar van dagbesteding De goede dag Zevenaar) hebben de handen ineengeslagen en zijn begonnen met het opzetten van papierschepperij De goede dag (als dagbesteding voor verschillende mensen met mogelijkheden).

Het gebouw in het centrum van Zevenaar (tegenover de Scapino Zevenaar) ontstaat langzaam een werkplaats waar mensen met mogelijkheden papier scheppen. Jeroen en Ewald begeleiden nu voorlopig op de maandagen (uitgezonderd feestdagen) een groep mensen met mogelijkheden die er voorlopig handgeschepte kaarten maken voor 5 vestigingen van Boek en Buro, Bruna Zevenaar en Goede dag sjop Zevenaar. Op zaterdag 25 maart is de officiële opening en zullen de kaarten te koop zijn bij de bovengenoemde winkels.

De papierpulp is gemaakt bij een oude papiermolen (papiermolen De schoolmeester te Westzaan) en bestaat voor 65% uit lompen (textiel) en 35% vlas of hennepvezels (tegenwoordig uit vlas). Er zijn nu een 7-tal verschillende soorten kaarten maar het streven is 10 verschillende soorten kaarten. De mensen met mogelijkheden werken veelal zelfstandig aan opdrachten die Jeroen ze geeft in overleg. Ook proberen we talenten van de mensen met mogelijkheden te benutten en mogen ze zelf gemaakt papier meenemen zodat ze deze in een bloempot kunnen doen om te kijken of de zaadjes uitkomen of er met schoonschrift op kan schrijven of schilderen.

Er zijn 3 werkplekken beschikbaar waar A5-formaat papier geschept kan worden en in de toekomst A4 papier. Er zijn verschillende kleuren papierpulp zodat erin uitsteek vormpjes mooie figuren gegoten kunnen worden, er worden servetten gescheurd die op het papier gelegd kunnen worden of er worden dingen toegevoegd in de papierpulp zoals draadjes of bloemzaadjes. Inmiddels zijn de eerste kaarten ook al ontworpen door een goededagger en uitgeprint.