Diverse Hulpstoffen

Hulpstof voor papier

P01.03 hulpstof voor papier

Voor elke toepassing is papier nodig met specifieke eigenschappen. Etsen doe je bijvoorbeeld op papier wat nat moet worden maar als het nat is mag het niet uit elkaar vallen, Aquarelleren doe je bijvoorbeeld op papier wat langzaam de kleurstof opzuigt hierdoor moet het papier water en kleurstof langzaam opnemen om uitvloeien te voorkomen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Deze groep zal zich de komende tijd zich meer uitbreiden omdat we merken dat er een steeds grotere groep mensen is die een eigen Hollander (ook wel maalbak of beater genoemd) heeft en zelf papierpulp maakt. Ook wordt steeds meer een blender gebruikt om droge pulp tot geschikte papierpulp te maken. Hiervoor zijn nog wat ontwikkelingen gaande die te maken hebben met het kleuren van de papierpulp. Dit betekent dat je kleurstoffen of pigmenten gaat testen om de papierpulp de juiste kleur te geven.

Verder zijn er wat problemen met de verzending via de post. De vorm van de flesjes van 30 ml zijn dusdanig dat deze niet door de brievenbus passen hetgeen betekent dat er € 6,95 verzendkosten betaald moet worden. De totale kosten komen dan op € 11,45 incl. btw voor een flesje van 30 ml. Medewerkers van C-paper zijn bezig om een ander flesje te regelen die wel door de brievenbus past. Wordt vervolgt.

Heeft u vragen over de hulpstof voor papier kunt u het beste even telefonisch contact opnemen met 1 van de medewerkers.
Wilt u snel hulpstof voor papier hebben dan kunt u terecht bij het papierwinkeltje van het oude klooster.

De hieronder genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw en exclusief verzendkosten.

Alkylketeendimeer AKD hulpstof

P01.03.01 Oppervlakte verlijming AKD

Oppervlakte verlijming plakt de bovenkant van het papier dicht zodat het water niet snel opgenomen wordt. Dit wordt veelal gebruikt in Aquarel papier.

De flesjes van 30ml met AKD zijn voorradig en te koop bij het papierwinkeltje van het oude klooster.

Prijs per flesje van 30 ml: € 4,50

Vragen of bestellen? klik hier.

Nadavin hulpstof voor papier

P01.03.02 Natsterkte Nadavin

Indien het papier nat wordt, zuigen de papiervezels zich en laten los of te wel het papier valt uit elkaar. Nadavin plakt deze papiervezels aan elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen als ze nat worden. Het wordt veel gebruikt bij het maken van ets papier

De flesjes van 30ml met nadavin zijn voorradig en te koop bij het papierwinkeltje van het oude klooster.

Prijs per flesje van 30 ml: € 4,50

Vragen of bestellen? klik hier.

flesje-formation-aid-225x300

P01.03.03 Retension middel Formation Aid

Voor het papier spuiten is het belangrijk dat de papierpulp die bijvoorbeeld uit de fles komt, bij elkaar blijft en niet uit elkaar valt. Formation aid is een toevoeging die hiervoor zorgt.

De flesjes van 30ml met nadavin zijn voorradig en te koop bij het papierwinkeltje van het oude klooster.

Prijs per flesje van 30 ml: € 4,50

Vragen of bestellen? klik hier.