grondstof en half stof voor papier

P01.01 Grondstof en half stof voor papier

Grondstof en half stof voor papier zijn onbewerkte vezels. Deze onbewerkte vezels kunnen bewerkt worden met behulp van een zogenaamde Hollander (ook wel beater of maalbak genoemd). Deze Hollander beschadigt of verkort de vezels dusdanig dat er stevig papier van gemaakt kan worden. Door diverse maaltijden en toevoegingen kan er een verschillende diversiteit aan papier gemaakt. De uitkomst noemen we papierpulp.

Inmiddels beschikt C-paper ook over een eigen en werkende Hollander (ook wel maalbak of beater genoemd) en is het experimenteren begonnen. Er bestaan geen echte recepten voor en alles moet dus komen van de ervaringen en testen. Elke Hollander reageert weer anders en het gebruik van verschillende soorten vezels door elkaar heen gaat soms ook niet goed etc. Kortom een vak apart.

Er zijn nog enkele mensen die een Hollander (ook wel maalbak of beater genoemd) hebben en daarmee hun eigen papierpulp malen. Voor deze mensen zijn er speciale halfstof platen ingekocht.

De vezels in de halfstof platen zijn ook geschikt voor gebruik om papieren voorwerpen te maken op een bepaalde ondergrond. De lange vezels zijn niet te gebruiken voor het maken van handgeschept papier. Het papier breekt namelijk snel en gemakkelijk.

De grondstoffen zijn nog niet voorradig. Grondstoffen bestaat uit bijvoorbeeld uit een stuk gedroogde bast van de steel van een struik. Hier is dus geen bewerking zoals bleken aan te pas gekomen. Puur natuur dus die alleen gedoogd is voor de houdbaarheid. Er wordt nog naar een leverancier gezocht.

De hieronder genoemde prijzen zijn incl. 21% btw en exclusief verzendkosten.

stapel-grondstofplaten-300x225

Artikelnummer P01.01.01:
Katoen vezels per kilo.
Katoen vezels zijn afkomstig van de linters (witte bolletjes) van een katoenplant. De katoen vezels zijn mooie lange vezels die voor een stevig papier zorgen. Deze onbewerkte vezels is goed te gebruiken voor het maken van eigen papierpulp of voor het maken van kunstwerken zoals papieren sculpturen waarbij een ondergrond voorzien wordt van de katoen vezels.

Prijs per kilo: € 6,00
Prijs per plaat van ongeveer 300 gram: € 2,10

Wilt u bestellen of heeft u een vraag? Klik dan hier…

stapel-grondstofplaten-300x225

P01.01.02 linnen vezels:
Linnen vezels zijn afkomstig van de steel van een vlasplant. De linnen vezels zijn lang en zorgen gemalen voor het maken van sterk papier. De linnen vezels zijn verwerkt in grondstof platen. Het gaat hier om onbewerkte (ook wel ongemalen genoemd) vezels. Deze ongemalen vezels zijn niet geschikt om stevig papier van te scheppen maar kunnen eventueel wel gebruikt worden om kunstwerken zoals papier sculpturen van te maken door de vezels aan te brengen op een ondergrond.

Prijs per kilo: € 8,00
Prijs per plaat van 200 gram: € 1,90

Wilt u bestellen of heeft u een vraag? Klik dan hier…

stapel-grondstofplaten-300x225

P01.01.03 Naaldbomen hout vezels:
De hout vezels zijn afkomstig van de houtsnippers van een naaldboom en daarna bewerkt zodat er houtvrij papier van gemaakt kan worden. De hout vezels zijn niet zo lang als die van katoen en linnen maar geven wel sterk papier. De hout vezels zijn verwerkt in grondstof platen. Het gaat hier om onbewerkte (ook wel ongemalen genoemd) vezels. Deze ongemalen vezels zijn niet geschikt om stevig papier van te scheppen het papier breekt heel snel.

Prijs per kilo: € 5,00
Prijs per plaat van 600 gram: € 3,10

Wilt u bestellen of heeft u een vraag? Klik dan hier…

Voorbeelden:
<zakjes-papierpulp-100gram-3-stuks-bruine-achtergrond-300x225 grote-schepkuip-vol-papierpulp-300x225
diverse-grondstoffen-voor-papierpulp-300x225 rollen-paar-papierpulp-schoolmeester-300x225