De papier kunst

Handgeschept papier is uitermate geschikt te maken voor de papier kunst. Denk hierbij aan Aquarelleren, etsen of tekenen. Verder kun je er ook mooie voorwerpen van maken zoals het maken van hoedjes en schoenen door
Lenie Voortman.
hoedje italie Lenie Voortman
Lenie Voortman heeft onlangs met haar Flower Power hoed van papier (zie foto links) een 3e prijs gewonnen bij een wedstrijd in Italië. Lenie ontwerpt en maakt sieraden of andere modeaccessoires van verschillende materialen zo ook van het handgeschepte papier van c-paper wat speciaal geschept wordt door Ewald Weijers.

Ze heeft als diverse prachtige kunstwerken gemaakt zoals een hoedje van papier, een drager voor trouwringen en een schoentje.

Website van Lenie Voortman
Jolanda van Hattum is een zeer gedreven kunstenaar die zelf bij haar papier schept op de werkplaats van c-paper. Ook maakt ze gebruik van het handgeschepte papier van c-paper in haar prachtige kunstwerken. Ze heeft papierkunst gemaakt voor op een doosje wat dan middels een automaat verkocht wordt (zie foto Links).

Jolanda behoort tot de 25 genomineerde kunstenaars die kans maken op de titel kunstenaar van het jaar (zie de website) die elk jaar plaatsvind.

Om de 3 jaar organiseert Jolanda een expositie voor en samen met haar cursisten. Het jaar 2019 was dit op landgoed Marialust te Apeldoorn wat een groot succes was. Het team van c-paper was ook weer aanwezig zodat bezoekers (vooral kinderen) zelf papier konden scheppen.

website van Jolanda van Hattum (altelier Ludiek).
Kunstwerken met papier van Yvonne Huiskamp
Yvonne Huiskamp is een zeer gedreven vrijwilligster van C-paper en verzorgt vol passie de workshops. Als je de kennis wil overdragen op de mensen dan kun je er beste ook zelf mee werken. Dit doet ze door elke keer te experimenteren bij c-paper. Een fietstocht levert haar allerlei dingen op uit de natuur en daar maakt ze meestal papier van of verwerkt dit in haar kunstwerken.

Ze heeft les van Jolanda van Hattum bij atelier Ludiek waar ze met haar kunstwerken heeft geëxposeerd samen met nog 30 andere cursisten van atelier Ludiek (zie de foto links).

Facebook pagina van Yvonne Huiskamp.