Masterclass papierscheppen

Masterclass papierscheppen

Docent is Ewald Weijers

Masterclass papierscheppen

Ewald Weijers is een zeer ervaren docent en professionele papierschepper die graag zijn kennis overdraagt aan jou. Dagelijks is hij bezig met het maken van handgeschept papier en experimenteren.

Masterclass papierscheppen waar middels diverse verschillende soort papierpulp papier geschept wordt.
Masterclass papierscheppen waar middels diverse verschillende soort papierpulp papier geschept wordt.

De masterclass

Tijdens de masterclass papierscheppen gaan we met behulp van een zogenaamd schepraam papierscheppen. We gebruiken hiervoor verschillende papierpulp van plantaardige vezels zodat je de verschillen kunt ervaren.

Papiermakerij Doesburg

De masterclass papierscheppen

Deze 6 uur durende masterclass papierscheppen wordt gegeven in de papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21 6981 DS te Doesburg. De docent is Ewald Weijers. De dagen zijn meestal op een zaterdag van 10:30 t/m 17:00 uur.

Omdat het papierscheppen best wel intensief is, zijn een paar theoretische blokken ingebouwd zodat we bevindingen kunnen delen en vragen kunnen beantwoorden. De vragen kunnen ook beantwoord worden middels een experiment.

De locatie

Sinds 2020 hebben we in Doesburg een werkplaats onder de naam Papiermakerij Doesburg. Hier verzorgen we workshops, masterclasses, cursussen, lezingen en lessen en maken er bijna dagelijks handgeschept papier.

De voorkennis

Het beste is om al een klein beetje ervaring te hebben met papierscheppen door bijvoorbeeld een workshop papierscheppen te hebben gevolgd. Het is echter niet noodzakelijk.

Aantal personen: Minimaal 3 maximaal 6 personen

De Docent

Je krijgt les van een professionele papierschepper die dagelijks bezig is met handgeschept papier te ontwerpen en te maken. Door samenwerking met verschillende partners verbreed zijn kennis voortdurend.

Prijs per persoon: € 120,00 incl. koffie/thee en lunch

Lessen papierscheppen

In de papiermakerij Doesburg worden binnenkort ook lessen papierscheppen verzorgt met als docent Ewald Weijers. De masterclass papierscheppen wordt opgeknipt in 3 avonden van 19:00 t/m 22:00 uur. Voor degene die een masterclass papierscheppen van 6 uur te veel vinden kunnen hiervoor inschrijven.

  • Wordt op maat bedacht.
  • Een les duurt maximaal 3 uur
  • De totaal kosten zijn € 140,00 per persoon.
  • Verdeeld over 3 avonden.
  • Gecertificeerde gastdocent.
  • Tijden van 19:00 t/m 22:00
  • In papiermakerij Doesburg aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg.
  • Bijzondere soorten papierpulp.