De dienstverlening en verkoop van c-paper

Het team van c-paper verleent een aantal diensten en heeft handgeschept papier in de verkoop. C-paper is een sociale onderneming die het immaterieel erfgoed papierscheppen Doesburg in stand houdt en is geen productiebedrijf voor het maken van handgeschept papier.

Workshop papierscheppen

Het team van c-paper verzorgt regelmatig workshops papierscheppen op scholen, museums, in de papiermakerij Doesburg of in Borculo.
zelf papier maken tijdens cursus Onderzoek ontwerp en maken

Masterclass papierscheppen

Het team van c-paper verzorgt regelmatig een masterclass papierscheppen waarin je leert om papier te scheppen met verschillende soorten papierpulp.
De tafel met materialen en papier

Cursus Onderzoek ontwerp en maken

Het team van c-paper verzorgt in samenwerking met Marchelma van Breugel (restauratieatelier Snipper) regelmatig een cursus Onderzoek ontwerp en maken waarin je doormiddel van experimenten je eigen papier maakt.
Ewald Weijers aan het papierscheppen

Lessen papierscheppen

Het team van c-paper verzorgt regelmatig lessen papierscheppen van 3 avonden. In deze lessen leer je papierscheppen door verschillende soorten papierpulp te gebruiken tijdens het scheppen.
Ewald geeft uitleg over zwart papier maken tijdens de cursus

Opleiding voor papierschepper

Om opvolgers te vinden voor het ambacht papierschepper, komt er binnenkort een opleiding tot papierschepper. Papierscheppen bestaat uit 3 vakgebieden (plantkunde, papier maken en chemicus) die we in deze opleiding gaan behandelen.

Zelf papier komen scheppen

In onze werkplaats (papiermakerij Doesburg) kan je ook zelf papier komen scheppen waarbij je alleen het papier betaalt wat je meeneemt. Geen rommel thuis, zeer deskundige begeleiding, persoonlijk papier en kwaliteit.
Promotie foto voor c-paper

Lezingen ambachtelijk papier

In onze werkplaats (papiermakerij Doesburg) verzorgt Ewald Weijers regelmatig lezingen ambachtelijk papier. Tijdens deze 2 uur durende lezing vertelt hij van alles over het onderwerp en kun je interactief vragen stellen.
Project om papier te kleuren naar Mosterdgeel

Projectondersteuning bij projecten

Het team van c-paper is altijd opzoek naar nieuwe papiersoorten en kennis. Heeft u een bijzonder project waarbij onze kennis ingezet kan worden, dan horen wij dit graag. De projecten worden wel zorgvuldig uitgekozen.
Wildkaart op handgeschept papier

Opdrachten handgeschept papier

Het team van c-paper voert ook kleine opdrachten uit om handgeschept papier te maken op maat. Dit geldt wel voor een selecte groep en tot maximaal 50 vel A4 formaat. C-paper is geen productiebedrijf maar meer educatief ingesteld.
Voorkant van het kunstlab

Verkoop handgeschept papier

Het team van c-paper heeft vanuit verschillen projecten of opdrachten wel eens handgeschept papier over. In papiermakerij Doesburg is een kleine papierwinkel waar dit te koop is.