projecten met papier

Projecten met papier bij C-paper

Medewerkers van c-paper zijn voortdurend bezig om nieuwe dingen te bedenken met betrekking tot het handgemaakte papier. Sinds kort gebeurt dit min of meer op projectmatige basis. Hieronder staan een aantal van die projecten beschreven.

Handgeschepte sinterklaas en zwarte piet

Medewerkers van c-paper hebben met behulp van een mal een een handgeschepte Sinterklaas en Zwarte Piet gemaakt. Het papier is gemaakt van 100% linnen vezels. Binnenkort zijn ze te koop in het papierwinkeltje.

Papier met rietpluimen

Medewerkers van c-paper hebben wat rietpluimen geregeld en zijn nu druk bezig papier aan het scheppen met deze rietpluimen door de papierpulp gemengd. Het resultaat is momenteel alleen te zien in A5, A4 en A3 formaat. Daarnaast zijn er grote labels geschept van papier met rietpluimen.

Nieuwe papierpulp

Nu de Hollander (ook wel maalbak of beater genoemd) het doet worden er ook nieuwe soorten papierpulp gemaakt voor de verschillende soorten handgeschept papier. Er worden testen gedaan met de maling en de ontwatering.

Ets papier

Medewerkers van C-paper hebben handgeschept ets papier gemaakt van zelfgemaakte papierpulp bestaande uit katoen en houtvezels. Hier wordt een natsterkte aan toegevoegd en vervolgens worden de A4 vellen geschept.

Letters met papier

Voor het nieuwe informatie centrum van de gemeente (gevestigd in Eerbeek) hebben medewerkers van c-paper de letters op de balies gemaakt. Eerst een print met behulp van een 3d printer en deze later voorzien van bruin handgeschept papier. Laten drogen en het resultaat is er dan ook naar.

diep zwart papier

Als project waren medewerkers van c-paper bezig om diep zwart papier te maken. Dit werd meteen een opdracht voor een klant. De medewerkers zijn ongeveer 5 dagen bezig geweest op de papierpulp te kleuren en test staaltjes te maken en hebben ongeveer zo’n 48 verschillende soorten zwart weten te maken. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Binnenkort meer projecten bij C-paper …