Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
‚ÄčOoipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Opstelling voor 6 cursisten aan de werktafels in papiermakerij Doesburg

Nieuwe opzet workshop papierscheppen

Na een aantal succesvolle workshops papierscheppen voor zowel volwassenen als kinderen, krijgen de nieuwe workshop papierscheppen een nieuwe opzet waarbij je het gehele proces doorloopt van papierpulp maken tot het persen van het natte papier. Dit geldt tot nu toe alleen voor de workshops in de papiermakerij Doesburg (Doesburg) en 'T spuythuys (Borculo).

Nieuwe opzet workshop papierscheppen

Na een aantal succesvolle workshops papierscheppen voor zowel volwassenen als kinderen, heeft de huidige workshop papierscheppen een nieuwe opzet gekregen waarbij je het gehele proces doorloopt van papierpulp maken tot het persen van het natte papier. Dit geldt tot nu toe alleen voor de workshops in de papiermakerij Doesburg (Doesburg) en ‘T spuythuys (Borculo). We gebruiken geen oud papier omdat we niet weten welke stoffen aanwezig zijn en het zijn geen 100% plantaardige vezels.

Wat is er dan allemaal verandert? In de oude opzet stond de papierpulp al klaar en was meestal wit van kleur. In de nieuwe opzet krijg je de keuze uit verschillende soorten papierpulp van plantaardige vezels. Als je dan met meerdere mensen bent kan ieder zijn eigen papierpulp maken en in hun bakken doen om er papier van te scheppen. Natuurlijk kun je ook in een bak van iemand anders papierscheppen. Zo ontstaat een leuke samenwerking en kennisuitwisseling.

Dit betekent dat je veel mogelijkheden hebt om verschillende soorten papier te maken en te versieren. Omdat ik veel experimenteer leer ik veel nieuwe technieken en dingen deze neem ik dan mee naar de workshop papierscheppen. Geen enkele workshop is hetzelfde en je leert elke keer weer nieuwe dingen. Je kunt dus ook meerdere workshops papierscheppen volgen. Het natte papier (wat jezelf geperst hebt) neem je op schoonmaak doekjes nat mee naar huis waardoor de opgehangen kunnen worden om te drogen. Als het papier droog is haal je het van het doekje af en maakt het vlak.