Papierfabrieken

Papierfabrieken en papiermolens

Medewerkers van C-paper zijn voortdurend opzoek naar nieuwe uitdagingen in het papier. Voor bijvoorbeeld de aanschaf van diverse grondstoffen om papierpulp van te kunnen maken of nieuwe bijzondere papiersoorten zijn andere partijen nodig. Voor bijvoorbeeld papierpulp dat gemaakt is van lompen (textiele lappen) kunnen we terecht bij een oude papiermolen in WestZaan die de naam De schoolmeester. Voor kunstenaars papier kunnen we bijvoorbeeld terecht bij papierfabriek Schut te Heelsum.

Hieronder vind je meer van deze papierfabrieken of papiermolens.

Heeft u iets met papier en wilt u ook een verwijzing op deze website van C-paper?
U kunt dan het beste Telefonisch contact opnemen met een van de medewerkers van C-paper of door een E-mail te sturen naar secretariaat@c-paper.nl. Indien de e-mail een afbeelding bevat, een korte omschrijving van uw website en de link waarna toe verwezen moet worden, kan de aanvraag beoordeeld worden.

Geen foto beschikbaar
Paperfabriek Schut te Heelsum

Papierfabriek Schut uit Heelsum innoveert heel veel met het maken van verschillende papiersoorten voor bijvoorbeeld allerlei kunstenaars, voor de grafische industrie, het gewone gekleurde papier en het technische papier. Ze hebben bijvoorbeeld ook al papier gemaakt van paprikaplanten en tomatenplanten.

Meer weten? Ga nu naar hun website…

Geen foto beschikbaar
Papiermolen de Schoolmeester

Papiermolen de schoolmeester uit WestZaan (de Zaanse schans) maakt op ambachtelijke wijze nog het originele Zaanse bord van vroeger. Het Zaanse bord is papier dat voor 35% bestaat uit Vlas of Hennep en voor 65% uit lompen. Dit zijn textiele lappen. Het vervaardigen van het Zaanse bord geschied met behulp van een oude windmolen en oude door wind aangedreven machines.

Meer weten? Ga nu naar hun website…

Geen foto beschikbaar
Papiermolen de Ruitersmolen

De Ruitersmolen is een koren- graan molen met een 2de verdieping ingericht als papiermolen. De molenaar Marinus Zegers laat dan zien hoe je papier schept. De molen dateert uit 1606 en is gesticht door ene Marten Orges. Deze ligt begraven in de kerk van Beekbergen. De molen staat ook in Beekbergen. Verder is er ook een bijzondere collectie waterwerken te vinden.

Meer weten? Ga nu naar hun website…