Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

De docent

Ewald Weijers is een ervaren docent en professionele papierschepper die graag zijn kennis overdraagt aan jou tijdens een lezingen ambachtelijk papier. Dagelijks is hij bezig met het maken van handgeschept papier, het ontwerpen van nieuwe papiersoorten en experimenteren met hulpstoffen voor papier.

Ewald geeft uitleg over zwart papier maken tijdens de cursus
Ewald geeft uitleg over zwart papier maken tijdens de cursus Onderzoek ontwerp en maken

Ewald Weijers

Sinds 2012 heeft Ewald zich helemaal gestort in de wereld van het papierscheppen en handgeschept papier maken van met name plantaardige materialen. Sinds 2019 verzorgt hij regelmatig een lezing ambachtelijk papier.

Lezing ambachtelijk papier

Lezing ambachtelijk papier

De lezingen over ambachtelijk papier bestaan uit vier verschillende lezingen die op een dinsdag in de avonduren worden gegeven. De docent voor die avond is Ewald Weijers. Hij heeft veel ervaring in het maken van handgeschept papier en houdt het immaterieel erfgoed papierscheppen in stand.

De lezingen worden op een dinsdagavond gegeven van 19:30 t/m 21:30 uur (2 uur) in de papiermakerij Doesburg (achterin het kunstlab Doesburg) in de Ooipoortstraat 21 te Doesburg. Bij meer dan 5 personen wordt de expositieruimten van het kunstlab gebruikt.

De kosten zijn €15,00 per persoon inclusief 21% btw, koffie en wat lekkers. Aanmelden kan in de papiermakerij of via de activiteiten kalender

Immaterieel erfgoed

Papierscheppen

Japans papier

Japanse Washi

Kunstzinnige papier

Papier voor kunstenaars

Papier watermerken

Watermerken van toen en nu

Aankomende evenementen