Partners van C-paper

De vrijwilligers van C-paper maken met veel passie handgeschept papier op maat en naar de wens van de klant. Daarnaast geven ze ook veel adviezen, begeleiden ze projecten met papier, adviseren ze instellingen die papier willen maken/scheppen of helpen ze mensen die zelf papier willen scheppen.

Deze samenwerkingen leveren diverse partners op. Omdat ze bij c-paper willen laten zien wat ze allemaal al gemaakt hebben en zodat u inspiratie en ideeën op kunt doen, zijn de partners benoemd op deze pagina.

Heeft u een project, wilt u zelf papier gaan maken of heeft u advies nodig? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@c-paper.nl.

Papierschepperij het oude klooster:

In Eerbeek is sinds 20 mei 2017 papierschepperij het oude klooster geopend. Hier wordt door vrijwilligers van C-paper allerlei opdrachten, projecten en workshops uitgevoerd.

Website: http://www.het-oude-klooster.nl

Kantoor en boekhandel Hendriks

Kantoor en boekhandel Hendriks

Kantoor en boekhandel Hendriks:

Bij kantoor en boekhandel Hendriks verkopen ze de handgeschepte kaarten die door vrijwilligers van C-paper worden gemaakt. Daarnaast zijn er diverse projecten en samenwerking met het VVV kantoor aldaar.

Webiste: http://www.hendriks-boekkantoor.nl/

Drukkerij de Arend te Doesburg

Drukkerij de Arend te Doesburg

Boekdrukkerij de Arend:

Het handgeschepte papier laat zich heel moeilijk bedrukken met de huidige moderne drukmachines. Nu beschikken ze bij Boekdrukkerij de Arend over een oude degel pers die er geen moeite mee heeft. Het specifieke ambachtelijke drukwerk laten vrijwilligers van C-paper hier doen.

Website: https://www.beokdrukkerijdearend.nl

Kalligrafie Aukje Hetebrij

Kalligrafie Aukje Hetebrij

Aukje Hetebrij Kalligrafie:

Aukje heeft een keer voor de papierschepper van papierschepperij het oude klooster een test gedaan met een aantal vellen handgeschept papier. Nu krijgen ze bij C-paper wel eens vragen om hun handgeschepte papier te voorzien van een mooie sierlijke letter. Dit wordt gedaan door Auke Hetebrij.

Website: http://aukjehetebrij.nl/

Gemeente Brummen

Gemeente Brummen

Gemeente Brummen:

De gemeente Brummen heeft voor diverse zeer bijzondere opdrachten gezorgd. Zo hebben vrijwilligers al papier gemaakt op een papierrol, letters met papier voor het nieuwe servicepunt in Eerbeek, Een huisje bekleed met papier, uitnodigingen etc.

Website: https://www.brummen.nl

Landgoed Huis te Eerbeek

Landgoed Huis te Eerbeek

Fletcher hotel Huis te Eerbeek:

Landgoed Huis te Eerbeek, waar Flechters Hotel is gevestigd, zijn mooie handgeschepte kaarten met de foto van het landhuis te koop. Omdat er niet meer dan 8 personen workshop kunnen volgen bij papierschepperij Het oude Klooster, worden hier de workshops verzorgt met meer dan 10 personen.

Website: https://www.fletcherhoteleerbeek.nl/nl/

Papiermolen de schoolmeester

Papiermolen de Schoolmeester

Oude papiermolen de Schoolmeester:

Vroeger maakte ze papier van lompen net zoals bij deze oude papiermolen. Vrijwilligers van C-paper werken graag met de papierpulp die deze papiermolen produceert en verkoopt aan c-paper. Hiermee kunnen ze op juiste manier de complete historie doen herleven.

Website: https://zaanschemolen.nl/molen/de-schoolmeester/

Papierfabriek Mayr Melnhof te Eerbeek

Papierfabriek Mayr Melnof te Eerbeek

Papierfabriek Mayr Melnof Eerbeek:

De naam van papierschepperij het oude klooster is gelinkt aan de locatie van papierfabriek Mayr Melnhof en omdat de vrijwilligers voortdurend bezig zijn met papier, kunnen ze een beroep doen op de samenwerking met papierfabriek Mayr Melnhof.

Website: https://www.mm-karton.com/en/company/mills/eerbeek/

Papierfabriek Schut papier te Heelsum

Papierfabriek Schut papier te Heelsum

Papierfabriek Schut Heelsum:

Vrijwilligers van C-paper willen papier kunnen maken en hebben daarvoor materialen/halfstoffen nodig. Deze kunnen ze bij papierfabriek Schut te Heelsum inkopen.

Website: https://www.schutpapier.nl/home/

Martin Cuppen expert in watermerken

Martin Cuppen

Martin Cuppen watermerken expert:

Martin heeft geen eigen website. Hij is al vanaf zijn jeugd bezig met watermerken en zeven. Diverse papierfabrieken heeft hij al van binnen gezien. Hij weet enorm veel van watermerken zoals schaduw en lijn watermerken etc. en maakt ook schepramen. Vrijwilligers van C-paper bestellen bij hem de watermerken.

Email: cuppen.papier@ziggo.nl

Mark de Weijer

Mark de Weijer

Mark de Weijer uit Den Haag:

Mark is een echte papierkunstenaar die bezig is de combinatie grote vellen papier maken met interieur. Zijn passie voor vezels en papier maken geeft een mooie klik met vrijwilligers van C-paper die op hun beurt weer zorgen dat Mark voldoen halfstof in huis heeft om papier te kunnen maken.

Website: http://www.markdeweijer.nl/

SNPR Papierrestauratie & conservering

SNPR Papierrestauratie & conservering

Marchelma van Breugel van SNPR:

Marchelma heeft een zeer ruime ervaring in papierrestauratie en nu wil ze middels workshops deze kennis overdragen aan bijvoorbeeld vrijwilligers van C-paper. Op deze manier heeft papier geen geheimen meer en zal er binnenkort een soort lab gemaakt worden waar vrijwilligers van C-paper zich kunnen uitleven.

Website: https://snpr.nl/

Karla Kassenaar Kunstenaar

Karla Kassenaar Kunstenaar

Karla Kassenaar

Karla maakt verschillende kunstwerken zo ook met papier. Zij gebruikt het handgeschepte Eerbeekse kunstenaars papier wat gemaakt wordt door vrijwilligers van C-paper.

Website: http://www.karlakassenaar.nl/

Lenie Voortman Kunstenaar

Lenie Voortman Kunstenaar

Lenie Voortman:

Voor Lenie Voortman maken de vrijwilligers van C-paper speciaal papier dat bestaat uit 100% katoen vezels. Zij ontwerpt en maakt van dit papier de mooiste dingen zoals een schoentje van papier, sieraden etc.

Website: https://www.lenievoortman.nl