Papier ambacht en kunst centrum

Papier ambacht en kunst centrum genaamd C-paper is een bedrijf wat ondersteuning verleent bij het papierscheppen, dat handgeschept papier maakt en verkoopt en actief is met papierkunst. Welk papier? Hoe dan? Waar dan? is het te koop? Waar kan ik terecht voor mijn project met papier? Hier vindt u de antwoorden.

Doelstelling C-paper:

Het bedrijf is gestart op 1 februari 2015 met als doel het promoten van het ambacht papierscheppen en de papierkunst. Door het opzetten van een eigen papierschepperij genaamd Het oude klooster in Eerbeek, is er een doelstelling bijgekomen namelijk Eerbeek promoten als het papierdorp van Nederland. Eerbeek heeft al wel de naam maar nog niet de mogelijkheden.

Algemene gegevens:

Postadres is:
Adres:: Horstweg 12
Postcode:: 7371 BP
Plaats:: Loenen (gemeente Apeldoorn)
Telefoonnummer: +31 6 30899803

KNAB bank rekeningnummer: NL53 KNAB 0722 1714 20 Ten name van C-paper.

KVK Nummer: 62638610 Ingeschreven te Apeldoorn.

BTW nummer: NL854898177B01.

Rechtsvorm:

Er is sprake van een onderneming met 2 eigenaren. Daarom is C-paper een V.O.F. (Vennootschap onder firma) waar iedereen binnen de onderneming op vrijwillige basis werkt.

Vestiging C-paper:

Bezoek adres: (Zaterdags geopend van 10:00 t/m 17:00 uur)
Andere dagen zijn op afspraak of als er iemand aanwezig is.

Papierschepperij Het oude Klooster
Adres: Stationstraat 5a
Postcode: 6961 DX
Plaats: Eerbeek
telefoonnummer: +31 6 3089 9803 (Jitske Zeisseink)
Telefoonnummer: +31 6 1400 4762 (Ewald Weijers)

Het bestellen van handgeschept papier, schepramen en watermerken kan via deze website of rechtstreeks bij de papierschepperij.

De Producten en diensten:
Handgeschept papier:

Diverse soorten handgeschepte kaarten, handgeschepte labels, handgeschept papier voor verschillende toepassingen, handgeschepte enveloppen, handgeschept briefpapier, zelfgemaakte boekjes en papierkunst.

Ondersteunend bij het papierscheppen:

Starters kit papierscheppen, zelf gemaakte schepramen van Mahonie Sipo hout, hulpstoffen om papier eigenschappen aan te passen, papierpulp van de schoolmeester, zelf gemalen of halfstof platen en watermerken (uitgeprint op een 3D printer).

Diensten:

Het geven van workshops werken met papierpulp, het verzorgen van demonstraties papierscheppen op evenement, verhuur van materiaal op de werkplaats en leskist om papier te kunnen maken speciaal voor scholen uit de regio, het vervaardigen van speciaal papier naar wens van de klant, het uitvoeren van diverse projecten met handgemaakt papier.

medewerkers van c-paper:

Het team bestaat uit 4 vrijwilligers die een grote passie hebben voor papier maken. Zo is er veel kennis op het gebied van ambachtelijk papier maken en creativiteit aanwezig. De kennis van de medewerkers wordt steeds weer uitgebreid door allerlei samenwerkingsverbanden met andere papiermakers, het volgen van workshops of bij de papierfabrieken in de buurt.

De eigenaren:
Piet Zegers

Piet Zegers:

Piet Zegers is mede-eigenaar en adviseur. Hij is een bekende in de wereld van de papierkunst. Door zijn zeer ruime ervaring in het papier (meer dan 20 jaar ervaring in het papier maken bij zowel papierfabriek als een oude papiermolen) adviseert hij hierover en eventuele over de bedrijfsvoering. Dit doet hij allemaal op vrijwillige basis.

ewald-met-lucian-watermerk-600x600

Ewald Weijers:

Ewald Weijers is mede-eigenaar en papierschepper bij c-paper. Hij regelt de operationele bedrijfsvoering, de marketing en websites en onderhoud de contacten met klanten, leveranciers en andere geïnteresseerden. Verder heeft hij zeer ruime ervaring in het geven van demonstraties van papierscheppen en het verzorgen van workshops. Dit gebeurt allemaal op vrijwillige basis.

De vrijwilligers:
jitske-vertelt-in-gorssel-2016-223x300

Jitske Zeisseink:

Jitske Zeisseink is een vrijwilligers die, door haar ervaring in diverse administratieve- en verkoop functies, de complete administratie verzorgt van financieel naar logistiek. Daarnaast regelt ze ook het logistieke gedeelte en planning en heeft ze vaak contacten met de klant. Hiermee is ze de administratieve duizendpoot.

yvonne-met-handgeschept-papier-600x511

Yvonne Huiskamp:

Yvonne Huiskamp maakt zich de papierkunst eigen door veel te experimenteren met papier. Door haar passie voor papier maakt ze mooie kunstwerken van en met papier. Een dag in de week geeft Yvonne een workshop bij een instelling in Apeldoorn met mensen die een beperking hebben. Yvonne is degene die alle workshops met papier voor C-paper verzorgt.