C-paper

Papier ambacht en kunst centrum genaamd C-paper is een bedrijf wat al enkele jaren actief is op het gebied van het verlenen van ondersteuning bij het zelf papier scheppen en het ambachtelijk papier maken en de papierkunst. Om deze doelstellingen te behalen maken de vrijwilligers diverse soorten ambachtelijke papier, scheppen deze zelf veel papier en dragen zoveel mogelijk van deze kennis over door middel van demonstraties en workshops te verzorgen.

Tijdens de zoektocht naar een vaste locatie om de doelstellingen te kunnen behalen, kwam er een mogelijkheid om vanuit Loenen het bedrijf te vestigen in Eerbeek met de gedachte om van Eerbeek een echt papierdorp te maken. Hiervoor hebben de vrijwilligers een papierschepperij genaamd Het oude klooster opgezet. Het oude klooster was de naam van een papiermolen die op het terrein van papierfabriek Mayr-Melnhof Eerbeek heeft gestaan.

Papierschepperij het oude klooster is onlangs opgenomen in een zeer mooie fietsroute Papier hier in Eerbeek. Deze route brengt je langs allerlei dingen die betrekking hebben op het papier en de historie zoals de beken en de sprengen.

Papier ambacht en kunst Centrum C-paper

Het bedrijf is sinds 1 februari 2015 actief op het gebied van papier maken en papier scheppen. Op deze pagina zijn alle zaken te vinden zoals postadres, KVK nummer en contact gegevens.
Lees meer…

De verkooppunten:

Enkele winkels en bedrijven ondersteunen het ideaal om van Eerbeek een papierdorp te maken en verkopen het handgeschepte papier wat gemaakt wordt door vrijwilligers van C-paper in papierschepperij het oude klooster. Op deze pagina worden de winkels of bedrijven weergegeven die het handgeschepte papier van C-paper verkoopt.
Lees meer…

De partners:

Door vele mogelijkheden van samenwerking, zijn de vrijwilligers van C-paper nauw betrokken bij leuke initiatieven en projecten. Dit levert zogenaamde partners op waarmee projecten, kennisdeling of opdrachten worden uitgevoerd op het gebied van papier. Op deze pagina zijn de partners te vinden.
Lees meer…