papierschepperij het oude klooster

Vrijwilligers van C-paper waren op zoek naar een ruimte om papier te kunnen scheppen. Door de vraag vanuit VVV kantoor Eerbeek en de gemeente Brummen zijn ze mei 2017 gestart met papierschepperij het oude klooster op te zetten en open te stellen voor publiek. Vrijwilligers van c-paper kunnen u zo alles vertellen over het ambacht papier scheppen en hun eigen handgeschepte papier maken.

Bij papierschepperij het oude klooster is handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier in verschillende maten en diktes te koop. Zoek je dus handgeschept aquarelpapier, tekenpapier, papier voor kalligrafie of ets papier, dan kunt u bij de papierschepperij het oude klooster terecht. U kunt natuurlijk ook hier een opdracht te plaatsten

Wat is er te zien/doen?

De papierschepperij is alleen zaterdags tussen 10:00 en 17:00 uur geopend voor publiek (resterende dagen kan natuurlijk op afspraak). Er wordt die dag gewoon gewerkt alsof het een normale werkdag is en kunt gerust vragen stellen, informatie inwinnen, gezellig praatje komen maken, zelf papier komen scheppen of echt handgeschept Eerbeeks papier kopen.
Omdat de papierschepperij uit 2 papierschep eilanden bestaan die zo gebruikt kunnen worden, er zelf papierpulp gemaakt wordt zodat het heel makkelijk is om een bak met papierpulp op te zetten, kunt u natuurlijk ook zelf papier komen scheppen.

Workshops en projecten met papier

Buiten de zaterdagen om bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding van een vrijwilliger van c-paper te werken aan uw project. U heeft thuis geen rommel en hoeft geen dure materialen aan te schaffen. Het meeste is aanwezig of komt beschikbaar in de papierschepperij. Omdat er steeds meer afwijkende vragen/verzoeken komen en veelal individueel, kun je voor een workshop gewoon contact opnemen met Yvonne Huiskamp. Met haar maakt u een afspraak over wanneer en wat u wilt gaan leren. Er zitten geen minima aan vast alleen een maximum van 8 deelnemers i.v.m. de ruimte.

Verhuur van materialen om papier te scheppen.

Op de foto is de leskist zichtbaar die groepen, scholen of instellingen in de omgeving van Eerbeek kunnen huren om zelf papier te kunnen scheppen. Wilt u als individu papier komen scheppen maar heeft de ruimte niet, is het materiaal te duur voor aanschaf of wilt u niet zoveel rommel hebben. Bij papierschepperij het oude klooster bestaat de mogelijkheid om voor € 25,00 per dagdeel (of middels een strippenkaart van 3, 5 of 10 keer) papier te komen scheppen.

Verkoop bij de papierschepperij

Bij de papierschepperij het oude klooster verkopen ze enkele zaken die je nodig hebt om papier te kunnen scheppen zoals, schepramen, droge kant en klare papierpulp, Hulpstoffen om de eigenschappen van het papier aan te passen of doe het zelf pakket papierscheppen. Daarnaast zijn er handgeschepte labels en kaarten van echt Eerbeeks handgeschept papier te koop evenals echt handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier.

Maandelijks thema

Bij papierschepperij het oude klooster hebben ze elke maand een ander thema. zo gaan ze bijvoorbeeld terug naar de oorsprong van het papier maken en gaan gedurende de maand aan de slag met het maken van handgeschept Eerbeeks papier van lompen. Tijdens de maand is erg dan papier te koop (grote vellen handgeschept papier) uit India gemaakt van Indiaas katoen (meestal bestaande lompen verwerkt tot papier of een enkele keer van katoen linsters).