Het ambacht papier scheppen

Omstreeks 1200 brachten de Arabieren het ambacht papier scheppen via Spanje en Italië naar Europa toe. Nederland was toen verdeeld in een Zuidelijk Nederland en een Noordelijk Nederland. Omstreeks 1405 kwam in zuidelijk Nederland de eerste papierfabriek in Hoey en omstreeks 1586 kwam in noordelijk Nederland de eerste papierfabriek in Dordrecht. Het papier wat toen geschept werd was met name bedoeld als waarde papieren voor wetten en correspondentie tussen hoogaanstaande personen.

Het ambacht papier scheppen is helemaal verdwenen en wordt nog maar door een paar mensen in Nederland gedaan. C-paper is een bedrijf dat het ambacht papier scheppen weer op de kaart wil krijgen en hun expertise gebruiken om mensen hiermee te kunnen assisteren. Om papier te kunnen scheppen zijn er een aantal zaken nodig zoals goede papierpulp, schepramen, de juiste hulpstoffen etc. Deze zaken zullen zoveel mogelijk in het assortiment van C-paper worden opgenomen. Thuis geen geknoei of een project waarbij wat grotere middelen nodig zijn? Daarvoor bestaat de mogelijkheid om op de locatie papierschepperij het oude klooster papier te komen scheppen voor een dagdeel.

Heeft u vragen wat betreft de producten met betrekking tot het papierscheppen? Dan kunt u het best even telefonisch contact opnemen met 1 van de medewerkers van C-paper.

Demonstratie papier scheppen:

Op uw evenement een papierschepper nodig die zijn vak verstaat? Medewerkers van C-paper laten zich graag inhuren voor een demonstratie of workshop papier scheppen op locatie. Indien de kans bestaat wordt de demonstratie aangepast naar de sfeer van uw evenement. Zo wordt er op een streekmarkt bijvoorbeeld papier met bloemzaadjes geschept.

Workshop werken met papierpulp:

Voor diverse instellingen, scholen of groepen die papier willen leren scheppen of mooie papierkunst willen maken, kunnen ook bij C-paper terecht. Vakkundige medewerkers van C-paper helpen u graag op de locatie de papierschepperij het oude klooster of op eigen locatie.

Voorbeelden:
workshop-eerbeek-2016-kraam-300x225 schaaltjes-maken-handen-cursist-kreadoe-2016-300x225
werkplaats-horstweg-loenen-300x225 rollen-paar-papierpulp-schoolmeester-300x225
yvonne-met-handgeschept-papier-300x225 ewald-papier-aan-het-scheppen-gewoon-300x225
flesje-formation-aid-225x300 zelfgemaakt-a5-schepraam-met-3d-watermerk-c-paper-225x300