papierkunstenaars

Er zijn een aantal papierkunstenaars die prachtige papierkunst maken van bijvoorbeeld zelf gemaakte papierpulp of handgeschept papier. Het papier is te vouwen, te knippen, te scheuren, te beschrijven/bedrukken/beschilderen, te kleuren, te plakken of beplakken zoals papier maché. Kortom vele mogelijkheden met papier en papierpulp. Deze papierkunstenaars laten dat allemaal zien.

paper artists

There are a number of paper artists who make beautiful paper art from, for example, homemade paper pulp or hand-made paper. The paper can be folded, cut, ripped, described / printed / painted, colored, glued or pasted like paper mache. In short, many possibilities with paper and paper pulp. These paper artists show all that.

Bent u zelf ook papierkunstenaar en maakt u mooie papierkunstwerken stuur dan een e-mail met een beschrijving over de papierkunstwerken u maakt en eventueel verwijzing naar uw website etc. op naar mailadres secretariaat@c-paper.nl.

Are you a paper artist yourself and you make beautiful paper artworks then send an e-mail with a description of the paper artworks you create and if necessary referring to your website etc. to e-mail address secretariaat@c-paper.nl.

Yvonne Huiskamp (Apeldoorn)

Yvonne Huiskamp is papierschepper bij C-paper en maakt daarnaast ook nog mooie kunstwerken met papierpulp en verzorgt de workshops werken met papierpulp.

Papierkunstenaar Bob Matthysen (België)

Bob Matthysen (België)

Bob Matthysen is een papierkunstenaar uit België, maakt zijn eigen papierpulp (meestal van abaca vezels) en maakt zijn kunstwerken door gebruik te maken van de enorme krimp van zijn papierpulp.

Papierkunstenaar Mark de Weijer

Mark de Weijer (Den Haag)

Mark de Weijer maakt zijn eigen papierpulp van verschillende vezels en door gebruik van verschillende technieken. Hij maakt hele grote vellen van wel 2 meter lang.

Papierkunstenaar Mieke Veerkamp (Oosterhuizen)

Mieke Veerkamp (Oosterhuizen)

Mieke Veerkamp laat zich inspireren door vormen uit de natuur. Ze verzorgt ook workshops bij een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bij haar thuis.

Aukje Hetebrij (kalligrafie)

Aukje Hetebrij (Steenwijk)

Aukje Hetebrij is een kunstenaar op het gebied van Kalligrafie. Zij is eigenlijk een gebruikster van het papier waarop ze hele mooi kunstwerken maakt. Zo heeft ze ook het aspergepapier van C-paper beschreven als menukaart voor Fletcher hotel Huis te Eerbeek.

Papierkunstenaar Lenie Voortman (Utrecht)

Papierkunstenaar Lenie Voortman (Utrecht)

Lenie Voortman maakt hele mooie kunstwerken van met name ons handgeschept papier van 100% katoen vezels. Zo heeft ze al een mooie schoen en hoedje gemaakt.

papierkunstenaar Loes Huis in 't Veld

Loes Huis in ’t Veld (Apeldoorn)

Loes Huis in ’t Veld maakt hele mooie boeken met het handgeschept papier van c-paper. Ze gebruikt er diverse druktechnieken voor zoals etsen en zeefdruk.

kunstenaar Jolanda van Hattum (Apeldoorn)

Jolanda maakt mooi kunstwerken op het handgeschepte papier van c-papier en heeft al een 10-tal lessen gevolgd bij c-paper om papier te leren scheppen. Veelzijdig dus.

Ellen Baptist

Ellen Baptist (Huissen)

Ellen Baptist heeft een eigen drukkerij aan huis en is nu haar atelier aan het verhuizen. Zij levert een belangrijke bijdrage aan c-paper door verkoop van haar overtollige spullen. Bovendien schept ze zelf ook papier.

Ger Driessen Nijmegen

Ger Driessen (Nijmegen)

Tijdens een workshop bij Lingeprint 2018 te Huissen heeft Ger het handgeschepte papier geprobeerd wat ter plekke was gemaakt door medewerkers van c-paper. Ze heeft te kennen gegeven dat dit geschikt papier is voor haar kunstwerken.

Teun Renes (Apeldoorn)

Teun Renes (Apeldoorn)

Teun Renes heeft enkele vellen handgeschept papier wat gemaakt is door medewerkers van c-paper gebruikt voor zijn aquarellen.

Karla Kassenaar (Beekbergen)

Karla Kassenaar (Beekbergen)

Karla heeft vanaf de start van c-paper al samengewerkt met de medewerkers van c-paper. Ze heeft ook reclame gemaakt voor c-paper.

Barbara Houwers (Blaricum)

Barbara Houwers (Blaricum)

Barbara Houwers heeft met Bia Maas en Els Rijerse bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek, papier staan scheppen van kleding dat gedragen is door militairen. De t-shirts zijn door medewerkers van c-paper tot papierpulp gemalen.

Bia Maas (Blaricum)

Bia Maas (Blaricum)

Bia Maas heeft met Barbara Houwers en Els Rijerse bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek, papier staan scheppen van kleding dat gedragen is door militairen. De t-shirts zijn door medewerkers van c-paper tot papierpulp gemalen.

Kunstwerk van Els Rijerse ('s gravenland)

Els Rijerse (‘S Graveland)

Els Rijerse heeft met Bia Maas en Barbara Houwers bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek, papier staan scheppen van kleding dat gedragen is door militairen. De t-shirts zijn door medewerkers van c-paper tot papierpulp gemalen.

Yvonne Siemelink (Eerbeek)

Yvonne Siemelink (Eerbeek)

Yvonne Siemelink uit Eerbeek heeft diverse kunstwerken gemaakt van het papier van c-paper.

Petra Poolen

Petra Poolen (Maastricht):

Petra maakt allerlei kunstwerken van papier denk daarbij aan lampenkappen, schilderijen, grafiek, etc.

Suzanne Compaan Beeldende kunst Hoogland

Suzanne Compaan (Hoogland):

Suzanne is beeldende kunstenaar in Hoogland. Ze werkt met verschillende materialen zoals brons, glas, textiel, hout steen en geschept papier.

De foto’s van de kunstenaars worden hier middels een link, naar een foto bij hem/haar op de website, aangeboden. De foto is terug te vinden op de site van de kunstenaar en dus niet op die van c-paper. De rechten die aan de foto’s hangen zijn te vinden op de websites van de kunstenaars.