Papierkunst bij C-paper

Door intensieve samenwerking met enkele papierkunstenaars is papierkunst hoog op de agenda komen te staan bij medewerkers van C-paper. Het aantal papierkunstenaars lijkt wat af te nemen mede vaak door een switch van bijvoorbeeld papierkunst naar schilderkunst. Medewerkers van c-paper volgen de papierkunst markt nauwkeurig en proberen mee te gaan met de ontwikkelingen of soms zelf nieuwe technieken te ontwikkelen. De papierkunst is bezig zijn intrede te doen bij C-paper. Door het verkrijgen van een vast locatie (Papierschepperij het oude klooster kan het experimenteren met papierpulp beginnen.

De papierkunst zorgt ervoor dat op 23 en 24 juni 2018 er op het terrein voor papierschepperij het oude klooster een kunstmanifestatie genaamde Papier in beweging 2018 georganiseerd wordt. Een aantal gerenommeerde papierkunstenaars laten dan zien wat ze in huis hebben.

Enkele project met papierkunst
Lampenkappen van papier

Momenteel zijn medewerkers van C-paper aan het experimenteren om de juiste papierpulp te krijgen voor het maken van lampenkappen. Er worden allerlei ideeën opgedaan en uitgeprobeerd om steeds weer andere vormen te krijgen. Een lampenkap van papier moet natuurlijk wel stevig zijn en niet naar een aantal maanden al slap worden. Verder moet het vocht afstoten en al dan niet doorschijnend zijn. Yvonne Huiskamp is inmiddels begonnen met het experimenteren.

Voorwerpen in het papier

Nog een experiment is om een afdruk van een voorwerp heel mooi in het papier te krijgen. Hiervoor is de juiste samenstelling van de papierpulp nodig. Het papier mag niet uit elkaar vallen als het nat wordt. Verschillende technieken worden bekeken zoals papierpulp om het object leggen en aandrukken, met behulp van een 3D printer objecten uitprinten en in het papier drukken of diverse alledaagse voorwerpen zoals kant of stof in de natte papierpulp persen. Dit alles om een mooie afdruk van het voorwerp in het papier te krijgen.