De papierkunst bij C-paper

Door intensieve samenwerking met enkele papierkunstenaars is de papierkunst hoog op de agenda komen te staan bij de vrijwilligers van C-paper. De vrijwilligers van C-paper volgen daarom de papierkunst nauwkeurig en proberen mee te gaan met de ontwikkelingen door soms zelf nieuwe technieken te ontwikkelen. De papierkunst is bezig zijn intrede te doen bij Papierschepperij het oude klooster en binnen Eerbeek. Door het verkrijgen van een vast locatie (Papierschepperij het oude klooster) kan het experimenteren met papierpulp beginnen en kunnen de kunstwerken gemaakt worden. Bij papierschepperij het oude klooster is echt handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier te koop (bestaande uit handgeschept aquarel, ets, teken en kalligrafie papier) in verschillende kleine formaten en diktes.

Lampenkamp gemaakt door
Yvonne Huiskamp

Lampenkappen van papier

Momenteel is Yvonne Huiskamp aan het experimenteren om de juiste papierpulp te krijgen voor het maken van lampenkappen. Er worden allerlei ideeën opgedaan en uitgeprobeerd om steeds weer andere vormen te krijgen. Een lampenkap van papier moet natuurlijk wel stevig zijn en niet naar een aantal maanden al slap worden. Verder moet het vocht afstoten en al dan niet doorschijnend zijn. Yvonne Huiskamp is inmiddels begonnen met het experimenteren.

Karla Kassenaar aan het werk met papier.

Karla Kassenaar aan het werk met papier.

Karla Kassenaar

Een groot gedeelte van mijn jeugd woonde ik aan de kust. Op dit moment ben ik woonachtig in Beekbergen en woon midden in het bos.​ In Arnhem volgde ik de kunstacademie. ​In mijn atelier “Het Blauwe Huis” in Beekbergen werk ik bijna dagelijks voor mijzelf en geef daar workshops en wekelijkse schilderlessen aan kleine groepen en werken in diverse schildertechnieken. ​Vele jaren werkte ik als Technisch adviseur bij Royal Talens (fabrikant van Kunstschilderverven in Apeldoorn), en verzorgde daar rondleidingen, trainingen, lezingen, masterclasses voor docenten en kunstenaars. ​Bovendien had ik een aandeel in de productontwikkeling van kunstschilderverven en -materialen.
Bron:De website van Karla

Mieke Veerkamp papierkunstenaar

Mieke Veerkamp papierkunstenaar

Mieke Veerkamp

Voorwerpen en materialen uit de natuur inspireren haar tot een geheel eigen vormgeving met papier en vanuit de vorm groeit langzaam de inhoud. Onderzoek en experimenteren zijn belangrijke uitgangspunten voor haar werk. Ze zoekt als papierkunstenaar naar formele oplossingen om met papier diepte, ruimte, zwaarte, beweging of structuur te verkrijgen. Als je naar haar werk kijkt, dan kun je zoiets als geborgenheid, kwetsbaarheid, opsluiting, vrijheid en liefde voor de natuur ervaren.
Bron: Website van Mieke Veerkamp

Papier kunstwerken van Claudia Eikendal

Papier kunstwerken van Claudia Eikendal

Claudia Eikendal

Ruim 15 jaar geleden maakte ik kennis met het scheppen van papier. De verwondering van dat eerste eigen handgeschepte velletje heeft mij niet meer los gelaten. Ik ben mij gaan verdiepen in het proces van papier maken en de diverse toepassingen. Mijn objecten laten zich het best omschrijven als “een voortdurende zoektocht naar de mogelijkheden en grenzen van vorm en materiaal”. Werken met papierpulp heeft mijn voorkeur. De mogelijkheden tot verwerking daarvan zijn eindeloos, en de grenzen zijn nog lang niet allemaal ontdekt.
Bron:Website van Claudia Eikendal

Jolanda van Hattum schilderen, beeldhouwen en papier.

Jolanda van Hattum schilderen, beeldhouwen en papier.

Jolanda van Hattum

Jolanda van Hattum (1961) is beeldend kunstenaar /docent. Na haar studie op de Kopse Hof Nijmegen (nu HAN kunst, cultuur en welzijn) opende ze haar Atelier Ludiek. In haar atelier geeft ze sinds 2000 wekelijks schilder- en tekenlessen. Masterclasses,workshops experimenteel schilderen, monotype, boekbinden, assemblages en beeldhouwen in steen. Van Hattum zelf is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken, een krachtig kleurgebruik en dynamische composities.
Over haar drijfveren zegt ze: “Ik schilder en beeldhouw over het leven, over vooruitgang, loslaten en positiviteit.”, “De interpretatie daarvan laat ik graag over aan de kijker..de toeschouwer.” In 2014 slaagde ze voor de opleiding handboekbinden op het Grafisch Lyceum te Utrecht. Jolanda exposeert sinds 2012 in binnen en buitenland. Haar werk is te koop, te huur (huurkoopcontract) en ze werkt in opdracht. Jolanda is aangesloten bij: BBK, BOK en NABKpro.
Bron:Website van Jolanda van Hattum

Lenie Voortman papierkunstenaar

Lenie Voortman papierkunstenaar

Lenie Voortman

Lenie Voortman ontwerpt en maakt modeaccessoires en objecten. Haar ontwerpen komen voort uit haar permanente ontdekkingsreis naar verrassende combinaties van technieken en materialen. Zij gebruikt onder andere papier, wol en zijde, maar ook metalen als zilver, koper, aluminium en allerlei kunststoffen.
Bron:Website Lenie Voortman

Bob Matthijsen papierkunstenaar uit België.

Bob Matthijsen papierkunstenaar uit België.

Bob Matthijsen (België)

Papierkunstenaar Bob Matthysen verdiept zich al meer dan 30 jaar in de geschiedenis en technieken van het papiermaken. Hij combineert oude en hedendaagse technieken en past deze toe in zijn kunst waarbij papier niet de drager is maar het “medium”. Zo maakt hij hoofdzakelijk 3-dimensionale sculpturen en wandobjecten, welke ontstaan door “gedirigeerde krimp” (30 à 40%) van de uitvoerig bewerkte vezels, hoofdzakelijk de Musa Textilis of Abaca.
Bron:Website Bob Matthijssen

Kunstwerk van Jean Decoster (België)

Kunstwerk van Jean Decoster (België)

Jean Decoster (België)

Het vertrekpunt van mijn werk is de metamorfose van de natuur, een ritueel omgaan met de aardse elementen die de tijd en de vergankelijkheid tot stilstand brengen. Samen met de traagheid van de tijd en de innerlijke stilte streef ik naar een cyclische benadering van de tijd in plaats van een lineaire. Het is een streven naar «osmose» met de uit leven gevatte materie «papier».
Bron:Website van Jean Decoster (België)