Het bedrijf c-paper

Het bedrijf c-paper is begonnen op 1 februari 2015 om mooi handgeschept papier te maken en het ambacht papierscheppen bij iedereen onder de aandacht te krijgen.

Het ambacht papierscheppen staat sinds 2016 op de immateriaal erfgoedlijst dankzij Leo Hoegen van de papierderij uit Utrecht. Het team van c-paper is druk doende om (samen met nog een paar Nederlandse papierscheppers) om het ambacht papierscheppen weer op de kaart te krijgen.

Het team van c-paper heeft dit gekoppeld aan de opdracht om van Eerbeek het Nederlandse papierdorp te maken door middel van het verzorgen van demonstraties en workshops papierscheppen te geven.

Naast de workshops en demonstraties papierscheppen maakt het team ook speciale soorten handgeschept papier voor bedrijven en verkooppunten. Letterpers uit Amersfoort is zo’n bedrijf. Zij maken op ambachtelijke wijze trouw- en geboortekaarten op het handgeschepte papier van c-paper. Zo ondersteunen de 2 ambachten elkaar heel mooi.

Neem contact op

Voor bezoek:
Loubergweg 44
6961 EK Eerbeek
Contact:
Telefoon: +31 6 1400 4762
E-mail: secretariaat@c-paper.nl
Openingstijden:

Alleen op afspraak in verband met onregelmatige aanwezigheid.

Algemene gegevens:

KVK nummer: 62638610
BTW nummer: op aanvraag

Bank: KNAB bank
Rekening: NL53 KNAB 0722 1714 20
T.A.V. C-paper

“C-paper voor al uw handgeschepte papier”

Het team van c-paper

Ewald Weijers (papierschepper)
Vanaf 2011 is Ewald Weijers al actief bezig als papierschepper. Hij is veelal te vinden op evenementen en workshops. Met de vele kennis die hij opgebouwd heeft, schept hij ook veelal het papier voor de opdrachten van c-paper.
Piet Zegers aan het papierscheppen
Piet Zegers (papier adviseur)
Piet Zegers zit zijn hele leven lang al in het ambachtelijk papier maken. Hij heeft Ewald het vak geleerd (en doet dat nu nog) van papierschepper. Beide maken deel uit van een heel klein team Nederlandse papierscheppers.
Yvonne Huiskamp (workshops)
Yvonne Huiskamp verwerkt het handgeschepte papier in de mooie kunstwerken die ze maakt. Ze combineert het schilderen met de papierkunst. Bij c-paper is zij degene die de workshops regelt.
Liesbeth van Schalkwijk (watermerken)
Liesbeth van Schalkwijk is de jongste telg van de familie. Haar passie ligt bij de watermerken. Ze is onderwijzeres en ZZP-er Economie en ondernemen. Ze is nog in opleiding als papierschepper.
Henk Ziens (oproepkracht papiermaker)
Henk Ziens vindt het leuk om te expirimenteren met papier en om “nieuwe” papiersoorten te maken. Deze mogelijkheid krijgt hij nu bij c-paper. Op de werkplaats is al veel van zijn werk te zien.