handgeschepte A5 enveloppen vouwen en plakken liggend

Handgeschepte kaarten en enveloppen

Het team van c-paper en Janrein van Oostrum maken de mooiste handgeschepte kaart en enveloppen.

Handgeschepte kaarten en enveloppen

Het team van c-paper maakt handgeschept papier (A5 formaat) voor het maken van kaarten en maakt zelf ook kaarten met toplagen van servetten en bedrukking. Regelmatig komt Janrein van Oostrum papier bij ons halen en maakt er ook kaarten van die we kunnen verkopen. Hij marmert graag en is in het bezit van een lasersnijder.

Met behulp van houten mallen maakt het team ook zelf enveloppen (A6 en A6 formaat) van verschillende plantaardige vezels. De handgeschepte kaarten met enveloppe zijn te koop in de winkel van het kunstlab Doesburg en Papiermakerij Doesburg.

Handgeschepte kaarten en enveloppen

Voor het handgeschepte A3 papier van c-paper gebruiken we alleen maar “plantaardig” vezels vanuit textiel (meestal van papiermolen de Schoolmeester) of halffabricaat platen van Abaca (ook wel Manilla hennep), Hennep, Hout, Katoen en Linnen (vlas). De prijzen zijn verschillend in verband met de verschillende inkoopprijzen van grondstoffen en diktes van het papier.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Van C-paper

Het team van c-paper maakt handgeschepte kaarten van verschillende soorten handgeschept papier. Op de foto is papier met rietpluimen te zien en daarom een servetje.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Janrein van Oostrum

Regelmatig komt Janrein van Oostrum papier halen en maakt er de mooiste kaarten van. Met behulp van een lasersnijder snijd hij figuren uit en plakt er gemarmerd papier achter.

Wildkaart op handgeschept papier

Enveloppen

Met behulp van een houten mal maken we bij c-paper voorlopig 2 verschillende formaten enveloppen (A6 dubbelgevouwen A5 en A5 hele A5 papier).

Handgeschepte enveloppen los te koop

Binnenkort worden er ook setjes handgeschepte enveloppen gemaakt voor de verkoop van het formaat A6 (dubbelgevouwen A5) en A5 (volledig A5 papier).