Het jaar 2020 lijkt het jaar van het handgeschepte papier te worden. De vraag naar handgeschept papier van zowel nationale als internationale bedrijven neemt toe. Ook de particulier doet mee met bijvoorbeeld bijzondere trouw- en geboorte kaarten. Restaurants willen handgeschept papier hebben voor hun menukaarten, de uitvaart branche heeft dit voor de rouwkaarten en scholen/cursus instituten willen graag handgeschept papier hebben met watermerk van hun diploma’s.

Handgeschept papier van bleekselderij liggend witte achtergrond

Het jaar van het handgeschepte papier

Het jaar 2020 lijkt het jaar van het handgeschepte papier te worden (zie bovenstaande tekst). Daarnaast zijn er steeds meer particulieren die zelf papier willen leren scheppen, zijn er instellingen die een “papierafdeling” willen opzetten, zijn scholen bezig de kinderen ambachten bij te brengen zoals papierscheppen, groepen die een leuk uitje willen hebben, bedrijven die een papierschepper nodig hebben voor op een beurs of open huis. Ook vanuit immaterieel erfgoed en Gelders erfgoed komt het ambacht papierscheppen steeds meer en beter op de kaart te staan.

Recyclen en circulaire economie worden steeds belangrijker voor ons net zoals unieke producten op maat gemaakt zodat er een persoonlijk tintje gegeven kan worden (in ons geval aan papier.

Meer informatie over handgeschept papier? Klik hier…