Het team van c-paper krijgt steeds meer vraag naar handgeschept papier wat te bedrukken is middels de moderne technieken zoals moderne druk apparatuur en laserprinters. Natuur is elke manier van bedrukken anders en daarmee ook het handgeschepte papier. De vezel samenstelling eventueel verlijming en de gladheid van oppervlakte. Kortom een hele zoektocht naar het ultieme handgeschept papier.

Zo is er bijvoorbeeld al wel handgeschept ets papier gemaakt wat momenteel bekeken wordt door er een afdruk van een ets op te maken.

Op de foto is papier te zien met rietpluimen en bedrukt door middel van een oude degelpers bij boekdrukkerij de Arend te Doesburg.

Handgeschept papier maken voor de printer

Steeds vaker krijgen we de vraag of het handgeschepte papier door de printer gehaald kan worden. Voor huis tuin en keuken gebruik is dit geen probleem mits het om een inkjet printer gaat met een achterlader (papier gaat achter in).

Dankzij proeven met professionele drukmachines bij drukkerij van Hierden te Eerbeek weten we ook iets meer over de eigenschappen van het juiste papier om te bedrukken.

Nu komt de vraag kan het handgeschepte papier ook door een laserprinter? Dit betekent nieuwe onderzoeken. Inmiddels is de kennis over het bedrukken van handgeschept papier bij het team van c-paper ook behoorlijk verbetert en zijn er nieuwe middeltjes ontdekt die ook wat kunnen betekenen voor het bedrukken van het handgeschepte papier.