Het team van c-paper heeft zeer veel ervaring met het maken van handgeschept papier zodat papier een persoonlijk tintje kan krijgen. In de huidige tijd waar we druk bezig zijn met recyclen, heeft het team een aantal interne projecten uit te voeren. Momenteel wordt er druk gewerkt om handgeschept papier te maken van planten, bomen, struiken, groenten en kruiden. De volgende stap zal er een zijn waarbij handgeschept papier gekleurd gaat worden met biologische kleurstoffen zoals men in de middeleeuwen ook al deed.

Handgeschept aquarelpapier

Handgeschept aquarel papier is lastig te verkrijgen en ook behoorlijk duur. Het papier mag niet uit elkaar vallen als het nat wordt (toevoegen van een natsterkte) en de kleuren mogen ook niet uitvloeien (toevoegen van een lijm). Deze lijmsoorten zullen wel in de juiste hoeveelheden toegevoegd moeten worden anders gaat het niet goed tijdens het aquarelleren.

Het aquarel papier moet minimaal 300 grams papier zijn. Het voordeel van dit handgeschepte papier is dat je het niet hoeft op te spannen.

Het team van c-paper maakt voorlopig alleen maar kleine formaten tot een maxima van A4 (30x21cm).

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…

Zelfgemaakte ets van eigen wapen Ewald Weijers papierschepper bij c-paper

Handgeschept ets papier

Handgeschept ets papier is heel lastig te verkrijgen en ook behoorlijk duur. Het papier mag niet uit elkaar vallen als het nat wordt (toevoegen van een natsterkte) en de mout moet goed zichtbaar zijn.

Het ets papier moet minimaal 300 grams papier zijn en de inkt moet er goed op blijven zitten en niet uitlopen.

Het team van c-paper maakt voorlopig alleen maar kleine formaten tot een maxima van A4 (30x21cm).

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…

Handgeschept papier om te bedrukken

Handgeschept papier om te bedrukken is heel lastig te maken omdat er verschillende druktechnieken bestaan. Voor elke druktechniek is wel een ander papiersoort nodig.

Het team van c-paper bedrukt het papier zelf niet maar laat dit doen door Letterpers uit Amersfoort of boekdrukkerij de Arend uit Doesburg. Het handgeschepte papier is zeer geschikt voor een bijzondere menukaart (zie foto aan de linkerkant).

Het handgeschepte papier is ook al gebruikt voor trouwkaarten die in Amerika, Italië of gewoon in Nederland liggen.

Het team van c-paper maakt voorlopig alleen maar kleine formaten tot een maxima van A3 (42x30cm).

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…
Reproductie Watermerk van C&J Honig

Handgeschept papier met watermerk

Handgeschept papier met watermerk is heel lastig te maken vanwege de zichtbaarheid van het waterwerk. Een juiste samenstelling van vezellengtes en de juiste maaltijd is hier van belang.

Door samenwerking met Martin Cuppen van Cuppen papier is het team van c-paper in staat dit te realiseren.De watermerken kunnen gemaakt worden van metaaldraad (meestal koper) of van kunststof uit de 3D printer.

Dit handgeschepte papier met watermerk is mooi te gebruiken voor diploma’s of eigen schrijfpapier.

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…
Handgeschept prijs labels

Handgeschept prijs labels

Handgeschepte prijs labels worden geschept met behulp van een houten mal. De papierpulp blijft in de vorm liggen.

De handgeschepte prijslabels zijn middels hand-lettering, met stempels of pen/potlood te bedrukken/beschrijven. De handgeschepte prijs labels worden voorzien van een eyelet (metaal ringetje) waardoor printen niet mogelijk is. Op verzoek kunnen we de eyelet weglaten zodat de grotere etiketten wel door de printer kunnen.

De labels kunnen gemaakt worden van verschillende soorten vezels, toevoegingen of kleuren.

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…
Handgeschept groei papier met bloemzaden.

Handgeschept groei papier

Handgeschept groei papier wordt gemaakt van handgeschept papier dat bestaat uit 100% katoen, linnen of hout vezels zonder toevoeging van lijmsoorten. Gewoon puur natuur.Het groeipapier wordt aan de lucht gedroogd.

De bloemzaadjes die gebruikt worden zijn over het algemeen die van bloemen die in wild groeien. Natuurlijk kunnen ook andere zaadjes gebruikt wordt worden zoals reuzen Afrikaantjes. De bloemzaadjes worden in de schepbak gedaan waarna het groeipapier geschept wordt.

Het groeipapier kan (indien er vlakke zaadjes worden gebruikt) bedrukt worden met behulp van een printer en is daardoor leuk als bedank-kaart.

Meer informatie? Klik hier…
Prijsopgave? Klik hier…
Bestellen? Klik hier…
Handgeschept papier van bleekselderij liggend wit

Gerecycled handgeschept papier

Handgeschept papier wordt vaak gemaakt van allerlei natuurlijke vezels. Het team van
c-paper is een onderzoek gestart naar deze (niet standaard) vezels zoals bijvoorbeeld de vezels van bleekselderij. In het kade van recyclen is er al papierpulp gemaakt van oude katoenen lakens uit een oud klooster te Veghel. Daarnaast staan er nog dozen gekleurde labels voor aan postzakken waarvan papierpulp gemaakt gaat worden.

Meer informatie? Klik hier…