C-PAPER
Voor al uw handgeschept papier

Op de foto is een papierschep opstelling te zien waarmee tijdens de wandelvierdaagse in Eerbeek papier is geschept. Lekker papierscheppen in de natuur.

Handgeschept papier

Het team van c-paper maakt diverse soorten, formaten of diktes handgeschept papier van verschillende natuurlijke vezels. Het handgeschepte papier kan worden gemaakt met geldsnippers, bloemzaadje, preeg (blinddruk), appels of sinaasappel schil. Het papier kan geschikt gemaakt worden voor het bedrukken (meestal middels printer), etsen, aquarelleren of om te beschrijven.

Het handgeschepte papier wordt gemaakt in opdracht voor musea’s, bedrijven, kunstenaars of restaurants. Particulieren kunnen ons papier kopen tijdens demonstraties papierscheppen aan de kraam of via onze verkooppunten.

Handgeschept papier om te bedrukken

Er zijn verschillende technieken voor het bedrukken van handgeschept papier. Zo is het mogelijk om met een gewone inkjet printer (wel met handmatige invoer van papier) om het papier te bedrukken. Op de foto hebben we een afdruk gemaakt met behulp van een eigen inkjet printer. Het papier is gemaakt van pure vlasvezel.
Handgeschept papier van afval vlasbewerking museum

Handgeschept papier voor Letterpers

Voor het bedrijf Letterpers uit Amersfoort maken we speciaal papier voor het bedrukken met behulp van de letterpress techniek. Deze techniek drukt de letters diep in het papier gezamenlijk met de inkt. Het is een soort blinddruk techniek. Zo maakt het bedrijf verschillende soorten trouwkaarten, geboortekaarten of uitnodigingen.

Letterpers uit Amersfoort is tevens verkooppunt van c-paper en verkopen ons handgeschepte papier.
handgeschept papier bedrukt door letterpers

Handgeschept papier voor kaarten

Het team van c-paper maakt ook handgeschept papier voor kaarten. De kaarten kunnen eventueel bedrukt geleverd worden. Zo zijn er handgeschepte kaarten te koop bij boerderijmuseum de Lebbenbrugge te Borculo met 3 verschillende afbeeldingen. De handgeschept kaarten worden compleet verpakt geleverd met enveloppe.

Boerderijmuseum de Lebbenbrugge uit Borculo is daarom ook een verkooppunt van c-paper
Kaart van handgeschept papier bedrukt door printer

Handgeschept papier voor menukaarten

Het team van c-paper heeft als diverse soorten handgeschept papier gemaakt voor menukaarten. Zo wordt er papier gemaakt met kruiden voor een beroemd restaurant in Zwolle via een reclamebureau of is er papier gemaakt voor een restaurant uit Eerbeek. Op de foto is den wildkaart te zien wat van linnen papier gemaakt is met rietpluimen die langs het Apeldoornse kanaal stonden.

Het handgeschepte papier is bedrukt door een van onze partners de Historische boekdrukkerij De Arend uit Doesburg. Het bedrukken geschied middels een zogenaamde degel pers.
wildkaarten rietpluim van huis te eerbeek bedrukt door de arend doesburg

Papier van alternatieve grondstoffen

De prijzen van de huidige grondstoffen nemen fors toe naast het feit dat de grondstoffen moeilijk te verkrijgen zijn. Het team van c-paper is op zoek naar alternatieve voor de grondstoffen. Zo hebben ze al papier gemaakt van watten, oude lakens, diverse groenten en planten. Op de foto is een emmer te zien die gevuld is met 100% katoenen watten.
katoenen plukken watten in een emmer

Gerecycled papier

Oud papier wordt nieuw papier. Al jaren verwerken de papierfabrieken grote hoeveelheden oud papier tot nieuw bruikbaar papier. Het team van c-paper is nu ook de weg ingeslagen en verwerken een partij papieren labels die aan postzakken zaten te verwerken tot bruikbaar papier.

Linksonder de bak met labels, dan de blender en daarna de emmers met de papierpulp gemaakt van de labels.