Handgeschept papier

In het kleine papierwinkeltje van papiermakerij Doesburg worden 3 verschillende soorten handgeschept papier verkocht. Het echte Doesburgse papier wat gemaakt wordt bij papiermakerij Doesburg, Fair trade papier dat wordt ingekocht bij Olino Paperworks uit Eindhoven en echt lompenpapier van een oude papiermolen de schoolmeester uit Westzaan

Papier van Lompen
Papier van katoen
Papier van vlas (linnenpapier)
Japans papier van Kozo bastvezel
Japans papier van Gampi bastvezel
Papier van bananen vezel
Papier van Moerbei vezel
Papier van groenten vezel
Handgeschepte kaarten
Handgeschepte labels of figuren
Handgeschept papier van mijn T-shirts

Papier van Lompen (textiel)

Lompen zijn stukjes textiel van bijvoorbeeld oude lakens. Deze stukjes textiel worden verwerkt tot handgeschept papier. De papierpulp is van papiermolen de schoolmeester en wordt gemaakt bij papiermakerij Doesburg
Handgeschept papier van katoenen watten

Papier van Katoen linters

Aquarel papier wordt vaak gemaakt van 100% katoen vezels omdat het veel water opneemt en dan nog sterk is. Katoen geeft een dikker papier net zoals watten.
Velletjes A5 papier gemaakt van pure vlas vezels zonder toevoeging

Papier van vlas vezels

Handgeschept papier van vlas vezel (ook wel linnen) geeft een wat harder papier en is uiterst geschikt voor schrijf- en tekenpapier. Het papier kan lekker dun geschept worden.
Handgeschept papier van kozo bastvezels

Papier van Kozo bastvezels

In Japan wordt papier geschept van Kozo bastvezels. Kozo pulp wordt gemaakt van de bast van takken van de Kozo boom. De vezels worden bij ons op traditionele wijze bewerkt of met behulp van onze Hollander beater.
Handgeschept papier van Gampi bastvezels op stapel

Papier van Gampi bastvezels

In Japan wordt papier geschept van Gampi bastvezels. Gampi pulp wordt gemaakt van de bast van takken van de Gampi boom. De vezels worden bij ons op traditionele wijze bewerkt of met behulp van onze Hollander beater.
Papier verkoop in papiermakerij Doesburg

Papier van vezels bananen boom

Op de Filipijnen zijn kleine ateliers die papier maken van de vezels van een bananenboom. Dit Fair trade papier wordt ingekocht bij Olino Paperworks.
Papier verkoop in papiermakerij Doesburg

Papier van Mulberry (moerbei)

Mulberry vezels komen van de moerbeiboom uit Thailand en worden ingekocht bij Olino Paperworks te Eindhoven.
Handgeschept papier van aspergeschillen voor raam

Papier van groenten vezels

In de papiermakerij Doesburg wordt handgeschept papier gemaakt van verschillende soorten groenten. De worden gekookt of geweekt en verdwijnen dan in onze Hollander beater om papierpulp te worden.

Handgeschepte kaarten

Het team van c-paper maakt ook allerlei kaarten van handgeschept papier met verschillende vezels. Door toplagen van een servet te gebruiken, komen er mooie afbeeldingen op.

Handgeschepte labels of figuren

Het team van c-paper schept ook handgeschepte labels of figuren met behulp van een mal. De labels of figuren zijn geschept van verschillende vezels die over zijn na een experiment.