Handgeschept papier uit Nederland

De papierscheppers van c-paper zijn voortdurend bezig met het maken van nieuwe soorten handgeschept papier uit plantaardige vezels. Dit papier wordt dan verkocht in het kunstlab Doesburg en bij papiermakerij Doesburg.
Ambachtelijke papiermakerij Doesburg
Ambachtelijke papiermakerij Doesburg
Winkel Kunstlab Doesburg
Winkel Kunstlab Doesburg
Webshop van kunstlab Doesburg
Webshop kunstlab Doesburg
Veel gestelde vragen:

c-paper geeft antwoord:

Handgeschept papier is een velletje in een gevlochten natuurlijke vezels. Van alle planten, bomen, struiken, onkruid, etc. kan men dus handgeschept papier maken. Het handgeschept papier van textiel heeft ook een plantaardige afkomst (katoenen linters of vlasplanten).
In Nederland zijn nog maar een stuk of 5 mensen die dagelijks nog professioneel handgeschept papier kunnen maken. Het ambachtelijke papier maken vergt veel gevoel en kennis van vezels en hulpstoffen. Je voelt je soms meer een kok of chemicus dan papierschepper. Omdat er niet echt recepten bestaan voor het maken van papierpulp zal je alles zelf moeten ontdekken.
Het papier uit de papierfabriek bevat veel hulpstoffen om de eigenschappen en de prijs van het papier te bepalen. Daarnaast bestaat het papier vaak uit gerecycled papier en korte houtvezels. Handgeschept papier daarin tegen bestaat vaak uit langere vezels en het papier kan een persoonlijk karakter krijgen door het papier te maken van iets wat bij de persoon past. Ook toevoegingen zoals bloemetjes en zaadjes gaan beter in het handgeschepte papier.

Doordat het handgeschepte papier een persoonlijk karakter kan hebben, kun je er geboorte- of trouwkaarten van maken. Voor zelf gemaakte kaarten voor de verkoop kun je het beste geen handgeschept papier gebruiken (kostprijs wordt dan te hoog). Verder is het te gebruiken voor diploma’s, uitnodigingen, menukaarten briefpapier (met watermerk), kunstwerken (schilderen, tekenen, kalligrafie en grafiek), voor het maken van een boek, als uniek prijslabel,  mooie enveloppe, voor scrapbooking of als achtergrond van een foto.

Ons handgeschept papier is te koop via onze verkooppunten (bovenaan deze pagina) of tijdens onze demonstraties of workshops.
Er worden verschillende formaten handgeschept papier verkocht zoals:
  • A3 is € 3,00 per vel
  • A4 is € 1,50 per vel
  • A5 is € 1,00 per vel
  • A6 is € 0,60 per vel

Ons handgeschept papier:

Hieronder een overzicht van de verschillende handgeschepte papiersoorten die we al gemaakt hebben. Op deze manier kunt u wat inspriratie opdoen.

Contact:

c-paper

papier ambacht en kennis centrum

Demonstratie papierscheppen vive la france