Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Handgeschept A3 papier van c-paper

Er zijn verschillende soorten handgeschept A3 papier van c-paper te koop voor aquarel, historisch papier of om te bedrukken met verschillende druktechnieken.

Handgeschept A3 papier van c-paper

Het team van c-paper heeft in het verleden wel eens A3 vellen handgeschept papier gemaakt en daarom waren de materialen/gereedschappen er nog. Echter de schepramen hebben wel een opknapbeurt gebruiken en de persplanken zijn de dun (die moeten dus vervangen worden voor dikkere). Momenteel is de mogelijkheid er wel en gaan we A3 vellen maken.

De vellen handgeschept papier van c-paper zijn (nu nog) alleen te koop bij Papiermakerij Doesburg en dienen daar ook afgehaald te worden. Ook is het mogelijk om een opdracht te plaatsen (vanaf €75,00) om handgeschept A3 papier te maken op maat. Afspraak maken om opdracht te bespreken.

Handgeschept aquarel papier van c-paper

Voor het handgeschepte A3 papier van c-paper gebruiken we alleen maar “plantaardig” vezels vanuit textiel (meestal van papiermolen de Schoolmeester) of halffabricaat platen van Abaca (ook wel Manilla hennep), Hennep, Hout, Katoen en Linnen (vlas). De prijzen zijn verschillend in verband met de verschillende inkoopprijzen van grondstoffen en diktes van het papier.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Aquarelpapier

Het team van c-paper maakt momenteel veel Aquarel papier van verschillende vezel samenstelling, interne en oppervlakte verlijmen. We zijn op zoeken naar het ideale aquarel papier.

Handgeschept papier A3-formaat voor houtgravure druk

Historisch papier

Er wordt wel eens gevraagd of er papier gemaakt kan worden wat ze vroeger gebruikte. Dit betekent dat het papier van textiel gemaakt moet worden. Papiermolen de schoolmeester heeft de juiste papierpulp.

Wildkaart op handgeschept papier

Om te bedrukken

Er komt wel eens een vraag binnen om papier te maken voor het gebruik bij verschillende druktechnieken. Mijn gezel is Grafische docent bij Artez Zwolle en samen met hem kunnen we dit maken.