Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eerste lesdag papierscheppen in Doesburg

11 januari 2023 @ 19:30 22:00 CET

zelf papier maken tijdens cursus Onderzoek ontwerp en maken

Papiermakerij Doesburg

Binnenkort bij de papiermakerij in Doesburg

Omdat je het papier scheppen niet in 1 dag onder de knie kan krijgen, heeft Ewald Weijers een 6-tal lessen bedacht die op een woensdagavond gevolgd kunnen worden. De eerste lesdag papierscheppen is op woensdagavond 11 januari 2023, en de zesde en laatste op woensdagavond 15 februari 2023. De lessen zijn van 19:30 t/m 22:00 uur in de papiermakerij Doesburg aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg

Alleen de eerste les is er even een kort moment waarop wat uitleg gegeven wordt en maak je even kort kennis met elkaar. De lessen die daarop volgen is het meteen papier scheppen en tijdens de lessen komen de ideeën en de vragen naar boven.

De locatie

Sinds 2020 hebben we in Doesburg een werkplaats onder de naam Papiermakerij Doesburg. Hier verzorgen we workshops, masterclasses, cursussen, lezingen en lessen en maken er bijna dagelijks handgeschept papier.

De voorkennis

Er is geen specifieke kennis nodig. Door het doen krijg je vanzelf de slag te pakken en leer je papierscheppen vanzelf. Een creatieve geest in niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Je kan dan elke les met andere papierpulp werken.

Minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers.

De Kosten

Het pakket lessen dat je afneemt (6 stuks) is voor €96,00 (€16,00 per les) inclusief 21% btw en materiaal. Het pakket is voor 2 maanden (6 avonden). Je koopt per pakket van de betreffende 2 maanden.

Instappen na de 1e les is niet mogelijk. Je kan dan opgeven voor het pakket in de 2 maanden erop.

Het programma 1e lesdag papierscheppen

Deze avond staat in het in teken van kennis maken met elkaar en met het ambacht papierscheppen. Onder genot van bakje koffie/thee maken we even kort kennis met elkaar en bespreken we ieders leerdoelen voor de komende lessen papierscheppen.

Ewald Weijers heeft dan een opdracht bedacht de die resterende avond uitgevoerd kan worden. Deze opdracht heeft te maken met het papierscheppen.

Aanmelden na deze avond kan niet meer voor de volgende 6 lessen wel voor het lespakket van de maande Maart en April 2023.

  • Kennismaken met elkaar
  • Kennismaken met de docent
  • Leerdoelen van iedereen bepalen
  • Leuke opdracht papierscheppen