Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Veluwse avondmarkt Beekbergen 5 juli 2018

05/07/2018:18:00 - 21:15

Gratis
Veluwse avondmarkt Beekbergen 2018

Gedurende de maanden Juli en augustus wordt er op de donderdagavonden een Veluwse avondmarkt georganiseerd in Beekbergen. Vele kraampje met kooplui en echte ambachtslieden maken en verkopen hun waren. De ambachtslieden en kooplui zijn gekleed in Veluwse kledij. De kramen zijn rond om de kerk en een paar zijstraten geplaatst. Hiermee wordt het centrum van Beekbergen afgesloten voor verkeer.

Beekbergen heeft ook een rijke geschiedenis met het papier maken. Zo kwam Marten Orges (de oudste papiermaker van Gelderland (wat leeftijd betreft)) naar Beekbergen en stichtte daar in 1600 een papiermolen onder de naam de Tullekes molen (dit is nu het huidige Ford museum) en in 1608 de Ruitersmolen die nu nog dienst doet als korenmolen en waarbij de bovenste verdieping de historie van het papier te zien is. Zo bracht Marten Orges het ambachtelijk papier maken naar de Veluwe toe. Het lichaam van Marten Orges is begraven in de kerk in Beekbergen.

Omdat Beekbergen een rijke historie heeft met papier, wordt er door de medewerkers van C-paper extra aandacht besteed aan deze historie. Zij laten in ieder geval zien hoe het handgeschepte papier wordt gemaakt en wat je er allemaal mee kan maken. Er zullen die donderdagen bijzondere papier soorten worden geschept. Welke dit zijn is nog een verassing.

Locatie

Centrum Beekbergen
Dorpstraat 1
Beekbergen, Gelderland Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.veluwseavondmarkt.nl/index.html