Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Molenfestijn Eerbeek

mei 12:10:00 - 17:00

Gratis
Molenfestijn Eerbeek 2018

Elk jaar organiseren ze bij de oude oliemolen te Eerbeek een molenfestijn. Tijdens dit molenfestijn Eerbeek zijn verschillende ambachten, bedrijven en instellingen bezig om hun beste beentje voor te zetten om hun bijzondere kunstjes te kunnen vertonen. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de oude oliemolen.

De 4de editie van Het Molenfestijn staat ook dit jaar weer in het teken van streekproducten, ambachten, handwerk en kunst.
Ook is het mogelijk om bij een enkele kraam een (mini) workshop te volgen. Kom ook genieten van al het lekkers de streek u te bieden heeft er zijn verscheidene kramen met streekproducten.

Medewerkers van C-paper laten u zien hoe papier gemaakt wordt. Papier is iets wat bij papierdorp Eerbeek thuishoort. Ze maken niet zomaar papier. Het papier wat ze gaan scheppen zal bestaan uit een lompen papierpulp vermengt met afval uit de oliemolen. De vellen zijn die dag te koop en de gehele opbrengst van die verkochten vellen zal gaan naar het onderhoud van de oliemolen. Dit allemaal nog wel even onder voorbehoud. Indien er natuurlijk nog geen olie geslagen is, kan er ook geen afval geproduceerd worden.

Ook neemt Yvonne Huiskamp u mee die dag in de wereld van de papierkunst. Deze vorm van kunst is niet zoveel meer terug te vinden in Nederland. Yvonne laat zien wat er allemaal mogelijk is met papier.

Gegevens

Datum:
mei 12
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1783637891664444/

Organisator

Korenmolen Eerbeek
Telefoon:
0313 - 651331
E-mail:
info@dekorenmolen.com
Website:
https://www.dekorenmolen.com/molen

Locatie

oliemolen eerbeek
kanaalstraat 3
Eerbeek, Gelderland 6961 LW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0313 - 651331
Website:
https://www.dekorenmolen.com/molen