Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

kastelendag op kasteel Dussen

mei 21:10:00 - 17:00

Gratis
kastelendag op kasteel Dussen

In het mooie plaatsje Dussen staat een gelijknamig kasteel. Op dat kasteel zal op maandag 21 mei het evenement kastelendag op kasteel Dussen worden georganiseerd. Het kastelendag op kasteel Dussen heeft als thema voor dit jaar “verborgen verhalen verteld” en daarin passen verhalen, vertellers maar ook de dragers van het verhaal: papier en boeken.

Het is een prachtig evenement voor jong en oud en alles er tussenin.

De poorten van het kasteel en de kasteeltuin worden geopend en wij nodigen je van harte uit een kijkje daarachter te komen nemen. Laat je meenemen naar lang vervlogen tijden, kijk en proef op de boerenmarkt, doe mee met een van de vele kinderactiviteiten om daarna weg te dromen bij fantastische livemuziek.

Onze bezoekers worden ontvangen op een ruim voorterrein waar kraampjes en tenten zullen staan voor diverse demonstraties e.d. Verder is er muziek, kinderspelen en ander passend entertainment. Bovendien is het kasteel open voor ‘aangeklede’ rondleidingen door het kasteel.

Om voor de drager papier te zorgen zullen medewerkers van C-paper tijdens het evenement laten zien hoe de dragen papier wordt gemaakt. Ze nemen u mee terug in de tijd dat er handgeschept papier gemaakt werd in Nederland. Welk papier er geschept zal worden blijft nog een verassing. U kunt natuurlijk die dag ook vragen stellen over de historie van het papier of het tot stand komen van het papier.

U kunt die dag overigens zelf ook papier komen scheppen voor een kleine bijdrage. Tijdens het evenement zullen medewerkers van C-paper een korte workshop papier scheppen verzorgen. Zij komen uit Eerbeek het papierdorp van Nederland met 5 grote (nog volop werkende) papierfabrieken.

Komt dus allen naar kastelendag op kasteel Dussen.

Natuurlijk zijn de medewerkers van c-paper al zeer ervaren in het laten zien hoe het papier gemaakt vroeger in de 17e eeuw. Hieronder staan een aantal foto’s die een korte impressie geven van een demonstratie papierscheppen of workshop papierscheppen.

Locatie

Kasteel Dussen
Binnen 1
Dussen, Limburg 4271 BV Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.kasteel-dussen.nl/activiteiten/agenda/130054/