Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Doesburgse Hanzefeesten 2018

juni 9:11:00 - 18:00

Gratis
Doesburgse Hanzefeesten 2018

In het Hanzestadje Doesburg wordt elk jaar groots uitgepakt tijdens de Doesburgse Hanzefeesten 2018 waarin je teruggaat naar de middeleeuwen. Zeer vele mensen zijn dan verkleed in prachtige middeleeuwse kostuums en in het hele dorp is de middeleeuwse sfeer duidelijk voelbaar. Diverse oude kampement, ridders, jonkvrouwen en heren, zwervers echt alles komt voorbij. Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten 2018 zijn ook enkele ambachten te bewonderen.

Op 9 juni 2018 vindt voor de 10e keer de Hanzedag plaats in het karakteristieke centrum van de Hanzestad Doesburg van 11:00 tot 18:00.

Het evenement wordt omlijst door talloze middeleeuwse acts, uitgevoerd door verschillende groepen. U kunt denken aan muziek-/dansgroepen, levende have en theaters. Ruim 500 vrijwilligers zullen het feest helemaal onvergetelijk maken, doordat zij geheel gehuld in middeleeuwse kledingstijl door de straten van Doesburg zullen flaneren.

Behalve theater en acts zijn er ook verschillende ambachtslieden die hun ambachten laten zien. Dit soort veelal intensief handwerk wordt vol passie aan u getoond.

In de middeleeuwen werd veel verhandeld, zo ook destijds in Doesburg. Doesburg kreeg in 1237 al stadsrechten en sloot zich aan bij het Hanzeverbond in het jaar 1447. Het verbond werd opgericht rond 1160 in de Noord Duitse stad Lübeck.

In de 15e eeuw werd er veel handel gedreven. Over deze handel moesten handelaren belasting betalen aan de stad. Om de belasting zo eerlijk mogelijk op te stellen werden de goederen gewogen. Het waaggebouw was de plek waar dit gebeurde. Het Waaggebouw is nu een Grand-café en Stadsbierhuys. Destijds werd naast het wegen van de goederen ook al verschillende biersoorten verkocht.

Zo vertonen medewerkers van c-paper al enkele jaren kunstjes om mooi papier te kunnen scheppen. Ook dit jaar zijn ze van de partij met een demonstratie papierscheppen. Welk papier er tijdens deze demonstratie geschept gaat worden blijft nog even een verassing. Er wordt nog wel gekeken naar de mogelijkheid om een workshop papierscheppen aan de kraam te geven zodat u of uw kinderen tegen een kleine bijdrage zelf papier kunnen scheppen. Dit vergt nog even wat regelwerk.

Locatie

Centrum Doesburg
Doesburg, Gelderland Nederland + Google Maps
Website:
http://www.doesburgsehanzefeesten.nl/