Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

de smaak van Eerbeek 2018

april 22:12:00 - 17:00

Gratis

Evenement Navigatie

De smaak van Eerbeek 2018

Wat begonnen is als een wijnproeverij is nog uitgegroeid tot de smaak van Eerbeek. Een flink aantal ondernemers uit Eerbeek presenteren zich tijdens deze dag aan de bezoekers. Natuurlijk kan er wijn geproefd worden maar er zijn nog nog veel dingen die geproefd kunnen worden. De locatie is Hotel landgoed huis te Eerbeekin het prachtige landhuis. Dit geeft natuurlijk al een goede sfeer.

Vrijwilligers van C-paper nemen je die dag mee in de wereld van het handgeschepte papier in het papierdorp Eerbeek. Je kan er een kleine workshop papierscheppen volgen. Leuk voor de kinderen. Je maakte 2 kleine velletjes papier en versiert deze dan. De papierpulp die er voor het papier gebruikt wordt, is van lompen (kleine stukjes oude kleding/textiel) gemaakt. Dit alles voor een prijsje van € 2,00 per 2 velletjes.In verband met prettige omstandigheden gaat de workshop NIET door…..

Verder nemen de vrijwilligers van C-paper diverse soorten handgeschept papier, en toebehoren om zelf papier te kunnen scheppen, mee voor de verkoop. Je kan er dus niet alleen maar papier maken maar ook echt handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier kopen.

Ook is de papierschepper van Eerbeek aanwezig en zal daar laten zien hoe ze vroeger papier maakte.

Kleine stukjes lompen

Vrijwilligers van C-paper hebben witte katoenen t-shirts ingezameld en deze in kleine stukjes geknipt om ze vervolgen te wegen. Hier wordt nog papierpulp van gemaakt.

De verkoop kraam met papierschepper

Hier is de kraam te zien voor verkoop van echt handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier en aanverwante artikelen om zelf papier te kunnen scheppen.

Yvonne Huiskamp geeft workshop papierscheppen

Hier legt Yvonne uit aan een kind wat de bedoeling is tijdens de workshop. Deze workshop is ook te doen tijdens dit evenement. In verband met prettige omstandigheden gaat deze workshop van Yvonne NIET door.

Een mooi voorbeeld

Hier zie je een voorbeeld van een papiertje versiert die Yvonne heeft gemaakt om te laten zien wat je allemaal kan maken tijdens de workshop.In verband met prettige omstandigheden gaat deze workshop van Yvonne NIET door.

Samen papierscheppen

In het Nederlandse drukkerijmuseum te Etten-Leur is de papierschepper van Eerbeek druk bezig om uit te leggen hoe je een papier schept.

Enkele werken van cursisten

Tijdens de workshop die Yvonne heeft gegeven tijdens de Zomerbraderie 2017 te Eerbeek, zijn dit enkele papiertjes die de kinderen gemaakt hebben. Ze hangen te drogen. In verband met prettige omstandigheden gaat deze workshop van Yvonne NIET door.

Organisator

wijnhandel Vriezekolk
Telefoon:
0313 769 096
E-mail:
info@wijnkoperijvriezekolk.com
Website:
http://www.wijnkoperijvriezekolk.com/

Locatie

Huis te Eerbeek
Professor Weberlaan 1
Eerbeek, Gelderland 6961 LX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0313 - 65 91 35
Website:
https://www.fletcherhoteleerbeek.nl/nl/