Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
‚ÄčOoipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Educatie ambachtelijk papier maken

Tegenwoordig zijn de ambachten zeer belangrijk geworden. Zonder veel vakkennis geen innovatie. Zonder ambachtslieden geen dingen kunnen maken. Daarom zet het team van c-paper zich om de jonge generaties papier te leren maken op ambachtelijke wijze.

Educatie ambachtelijk papier maken

Basisscholen

We verzorgen workshops papierscheppen op basisscholen. In de regio Apeldoorn samen met Yvonne Huiskamp en regio Achterhoek samen met Karin Bosch.

Voortgezet onderwijs

Zo nu en dan verzorgen we een workshop papierscheppen in het voortgezet onderwijs. In de regio Apeldoorn samen met Yvonne Huiskamp en regio Achterhoek samen met Karin Bosch.

Professional inhuren

Tegenwoordig zijn er (cultuur en erfgoed) organisaties die professionals inhuren voor het geven van een workshop. Ook bij c-paper bestaat de mogelijkheid.

Opstelling schepbakken voor basisschool staand

Educatie ambachtelijk papier maken

De kinderen te klein of de tafels te hoog. Overal is een oplossing voor…. Al onze workshops worden op maat gemaakt en zijn gemakkelijk aan te passen. Kortom voor educatie over ambachtelijk papier maken neem contact met ons op.

Meer papierscheppen voor kinderen

Sjors Creatief

Sjors creatief is een landelijke organisatie en in Doesburg heeft Actief in Doesburg dit opgepakt. Zo verzorgen wij elke 2e en laatste woensdag van de maand een workshop papierscheppen voor kinderen.

Papiermakerij Doesburg

Oma’s en opa’s met kleinkinderen, ouders met kinderen waarvan de kinderen een workshop papierscheppen willen volgen, kunnen dat doen bij papiermakerij Doesburg voor 1,5 uur op afspraak.

Op evenementen

Er zijn enkele kleinschalige evenementen in de regio Duiven en Doesburg waarbij kinderen en volwassenen twee velletjes papier kunnen komen scheppen.

Yvonne leert kinderen papierscheppen

Heerlijk met water bezig zijn.

Doorgaans vinden kinderen het leuk om met de handen in het water te gaan en een mooi papiertje te maken. Door de onbevlogen creativiteit ontstaan vaak de mooiste velletjes papier.

Meer educatie

Met een missie om het ambacht papierscheppen in stand te houden worden er nog meer dingen georganiseerd voor een kennisoverdracht. Hiervoor kunnen organisatoren contact opnemen met het team van c-paper.

  • Lezingen ambacht papierscheppen
  • Informatiestand papierscheppen
  • Demonstraties papierscheppen
  • Cursus papierscheppen voor vrijwilligers
  • Papierhistorie Nederland