Adres:
Ooipoortstraat 21
6981 DS Doesburg
Mobiel: +31 06 14004762
secretariaat@c-paper.nl

Openingstijden:
Donderdag t/m Zaterdag:
12:00 t/m 17:00

Eerste zondag v/d maand: 12:00 t/m 17:00

Masterclass papier maken

Masterclass papier scheppen

De masterclass papierscheppen wordt op vrijdag gegeven in de papiermakerij Doesburg met als docent Ewald Weijers. Hij is een professionele papierschepper die dagelijks het immaterieel erfgoed papierscheppen beoefent. Daarnaast heeft hij zijn certificaat als gastdocent. Tijdens deze masterclass leer je papierscheppen met behulp van 3 verschillende soorten papierpulp zodat je ervaart hoe het papierscheppen is. Er wordt geen productie gemaakt maar middels experimenten antwoorden gevonden op de vragen.

Masterclass papierpulp maken
De masterclass papierpulp maken wordt op dinsdag gegeven in de papiermakerij Doesburg met als docent Ewald Weijers. Hij is een professionele papierschepper die dagelijks het ambacht papierscheppen beoefent. Tijdens de masterclass leer je op een paar manier hoe je papierpulp maakt van plantaardige vezels en oud papier. Het papierscheppen maakt hiervan geen onderdeel uit. Dit is terug te vinden in de masterclass papierscheppen.

Home voor route

Papierscheppen

In deze masterclass ga je onder begeleiding van een echte papierschepper allerlei soort handgeschept papier scheppen. Het wordt geen productiewerk maar door voortdurend te experimenteren schep je papier van verschillende plantaardige vezels. De hieronder genoemde prijzen zijn incl. 21% btw, materiaal, lunch en koffie/thee met wat lekkers.

Papierpulp maken

In deze masterclass gaan we allerlei soorten papierpulp maken en er flink mee experimenteren zodat je straks je eigen goede papier kan maken. Door verschillende natuurlijke vezels te gebruiken krijg je meer inzicht in wat papier is en kun je je eigen papier ontwerpen. De hieronder genoemde prijzen zijn incl. 21% btw, materiaal, lunch en koffie/thee met wat lekkers.

Masterclass papierscheppen

Tijdens de masterclass gaat het er iets anders aan toe dan op de foto. We bereiden 3 verschillende soorten papierpulp voor zoals 1. Oud papier, 2. Hennep, linnen, katoen of abaca vezels en 3. Gampi of kozo papierpulp. Met behulp van deze papiersoorten ga je papier scheppen. Het is geen productie maken maar middels experimenten leren papierscheppen met verschillende papiervezels. Wil je papier maken met bloemetjes erin dan verwijs ik graag door naar de workshop papierscheppen.

Datums masterclass papierscheppen bekend:

De datums zijn bekend en staan hieronder vermeld of in de activiteiten kalender. U kunt zich opgeven via het formulier dat te vinden in de kalender item onderaan.

 • Ontvangst met koffie en wat lekkers
 • Korte intro en voorstellen
 • Korte theorie over het papierscheppen
 • De eerste ronde papierscheppen
 • Lunch
 • De tweede ronde papierscheppen
 • Afsluiting
Geef hier je e-mail adres op waar we je op kunnen bereiken voor afstemming van de workshop.
Geef hier het aantal personen op met wie je de masterclass gaat volgen.
U kunt zich hier aanmelden voor een masterclass papierscheppen die gegeven wordt door een professionele papierschepper.

Masterclass papierpulp maken

Tijdens deze masterclass leer je allerlei soorten papier maken van plantaardige vezels. Het is geen productie maken maar middels experimenten zie je wat de verschillende papiervezels doen. Je krijgt een klein stukje vezel theorie en gaat deze toepassen om papierpulp te maken. Wil je papier het papierscheppen leren dan verwijs ik graag door naar de masterclass hierboven Masterclass papierscheppen.

Datums masterclass papierpulp maken bekend:

De datums zijn bekend en staan hieronder vermeld of in de activiteiten kalender. U kunt zich opgeven via het formulier dat te vinden in de kalender item onderaan.

 • Ontvangst met koffie en wat lekkers
 • Korte intro en voorstellen
 • Korte theorie over plantaardige vezels
 • Papierpulp maken en testen
 • Lunch
 • Papierpulp maken en testen
 • Afsluiting