Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

De dienstverlening van c-paper

Het team van c-paper verleent een aantal diensten en verkoopt handgeschept papier. C-paper is een sociale onderneming die het immaterieel erfgoed papierscheppen Doesburg in stand houdt. Het is geen productiebedrijf voor het maken van handgeschept papier maar zet zich in om het ambacht papierscheppen instand te houden.

Workshop papierscheppen

Het team van c-paper verzorgt regelmatig workshops papierscheppen op scholen, museums, in de papiermakerij Doesburg of in Borculo.
De tafel met materialen en papier

Papiercursus onderzoek en maken

Het team van c-paper verzorgt in samenwerking met Marchelma van Breugel (restauratieatelier Snipper) regelmatig een papiercursus Onderzoek en maken waarin je doormiddel van experimenten je eigen papier maakt.
Ewald Weijers aan het papierscheppen

Lessen papierscheppen

Het team van c-paper verzorgt regelmatig lessen papierscheppen in de avonden. In deze lessen leer je papierscheppen door verschillende soorten papierpulp te gebruiken.
Ewald geeft uitleg over zwart papier maken tijdens de cursus

Opleiding papiermaker

Om opvolgers te vinden voor het ambacht papierscheppen, komt er binnenkort een opleiding tot ambachtelijke papiermaker. Papierscheppen bestaat uit 3 vakgebieden (plantkunde, papier maken en chemicus) die we in deze opleiding gaan behandelen.

Zelf papier komen scheppen

In onze werkplaats (papiermakerij Doesburg) kan je ook zelf papier komen scheppen waarbij je alleen het papier betaalt wat je meeneemt. Geen rommel thuis, zeer deskundige begeleiding, persoonlijk papier en kwaliteit.
Promotie foto voor c-paper

Lezingen ambachtelijk papier

In onze werkplaats (papiermakerij Doesburg) verzorgt Ewald Weijers regelmatig lezingen ambachtelijk papier. Tijdens deze 2 uur durende lezing vertelt hij van alles over het onderwerp en kun je interactief vragen stellen.
Project om papier te kleuren naar Mosterdgeel

Projecten van c-paper

Het team van c-paper is altijd opzoek naar nieuwe papiersoorten en kennis. Heeft u een bijzonder project waarbij onze kennis ingezet kan worden, dan horen wij dit graag. De projecten worden wel zorgvuldig uitgekozen.
Wildkaart op handgeschept papier

Opdrachten handgeschept papier

Het team van c-paper voert ook kleine opdrachten uit om handgeschept papier te maken op maat. Dit geldt wel voor een selecte groep en tot maximaal 50 vel A4 formaat. C-paper is geen productiebedrijf maar meer educatief ingesteld.