Het team van c-paper heeft sinds begin 2015 een eigen papierschepperij die vanuit huis is gestart. De volgende locaties zijn een bloemenkas (tot 2 keer over toe), de achtertuin van een woonhuis, een woonhuis voor de sloop en nu in business point aan de loubergweg 44 te Eerbeek.

Nu de rust is gevonden en er voorlopig niet meer verhuist gaat worden, kunnen we eindelijk bouwen aan een mooi werkplaats (papierschepperij).
Ruimte om papier te scheppen

De papierschepperij

Op een tussen verdieping van het gebouw is onze papierschepperij (ruimte om papier te scheppen) gevestigd. De ruimte bied mogelijkheden om papierpulp te maken door gebruik te maken van onze Hollander (ook wel maalbak), blenders of houten voorwerpen om te slaan.

Er een zwarte bak (schepkuip) aanwezig op wieltjes. De bak biedt de mogelijkheid om papier te scheppen tot 50x40cm. Omdat we alleen maar tot A3 formaat scheppen. Er is dus voldoende ruimte om te scheppen.

In de ruimte kan ook een workshop worden gehouden tot maximaal 6 personen. Er kan ook volop geëxperimenteerd worden doordat er allerlei materialen aanwezig zijn zoals kleurstoffen en hulpstoffen.

Verder kan er nog koffie/thee gedronken worden en zijn er voorbeelden te vinden zodat de juiste keuze wordt gemaakt bij de aanschaf van handgeschept papier.
Droog hok van c-paper

De droog ruimte

Op de eerste verdieping is een ruimte wat uit 3 delen bestaat. De ruimte aan de rechte kant doet dienst als droog ruimte.

Nadat het papier een verdieping lager is geschept en geperst kan het natte papier een verdieping hoger worden gebracht naar de droog ruimte. De droog ruimte heeft hangend een soort kikkerbalk (vanwege het kwakende geluid) waar het natte papier tussen geklemd kan worden, verder bestaat de keuze om het papier in de stellingen vlak te laten drogen of op lakens aan de achterzijde.

Ontvangstruimte c-paper

De resterende ruimtes

Op de eerste verdieping is een ruimte wat uit 3 delen bestaat. De andere 2 delen (midden en links wordt gebruikt voor opslag en als een soort show room. Binnenkort krijgen deze ruimten een definitieve bestemming.