Cursus ambachtelijk papier maken

Cursus ambachtelijk papier maken:

A.s. Zondag 13 januari wordt er bij de KunstKring Duiven (KKD) een open dag gehouden van 13:00 t/m 17:00 uur. Tijdens deze open dag demonstreert Ewald Weijers (ambachtelijk papiermaker van c-paper) hoe er op ambachtelijke wijze papier gemaakt wordt. Hij maakt daar dan allerlei soorten papier. Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 cursisten) start de cursus vanaf donderdagavond 17 januari.

  • Donderdagavond van 20: 00 t/m 22:00 uur
  • Vrijdagmiddag van 14:00 t/m 16:00 uur
  • Vrijdagavond van 20:00 t/m 22:00 uur

De laatste zondag van de maanden januari 2019, februari 2019 en maart 2019 is er van 10:00 t/m 16:00 een workshop ambachtelijk papier maken van plantenvezels.

Zelfgemaakte ets van eigen wapen Ewald Weijers papierschepper bij c-paper

handgeschept ets papier maken:

Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld handgeschept ets papier maken. Het papier is dan weer te gebruiken in de ets cursus die ook bij de Kunstkring Duiven wordt georganiseerd.

handgeschept aquarel papier maken:

Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld handgeschept aquarel papier maken. Het papier is dan weer te gebruiken in de schilder cursussen die ook bij de Kunstkring Duiven wordt georganiseerd. Aquarel papier is ook te gebruiken voor acryl en olieverf.

Handgeschept kalligrafeer/teken papier maken
handgeschept kalligrafeer/teken papier maken:
handgeschept ets papier maken:

Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld handgeschept kalligrafeer en tekenpapier maken. Het papier is dan weer te gebruiken in de teken- en kalligrafeer cursussen die ook bij de Kunstkring Duiven wordt georganiseerd.

Ambachtelijk papier van plantenvezels maken:

Aan het einde van de maanden januari 2019, februari 2019 en maart 2019 verzorgt Ewald Weijers bij de Kunstkring te Duiven een workshop Ambachtelijk papier van plantenvezels maken van 10:00 t/m 16:00 uur.
Tijdens deze workshops ga je met planten/takken of onkruid aan de slag om er ambachtelijk papier van te maken.